Rističević: Nisam zakupac zemljišta na Krčedinskoj adi, stočar Plavšić uzurpirao taj prostor

Marijan Rističević, poslanik Narodne seljačke stranke, koja je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, izjavio je da nije zakupac državnog zemljišta na Krčedinskoj adi.
Na ovom zemljištu su nedavno zbog visokog vodostaja Dunava danima bili zarobljeni goveda i konji.
 
"Radi se o dva pravna lica, ja nisam ovlašćen da govorim o njima. Ima još tu nekih stočara, neki imaju malu privatnu imovinu i u principu se oni svađaju između sebe. To sa mnom nema blage veze", rekao je Rističević za televiziju Prva.
Stočar Milenko Plavšić danima je tražio pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno, tvrdeći da su za situaciju krivi Rističević i njegovi saradnici.
 
Rističević, sa druge strane, tvrdi da zemljište, koje je državno, nije u njegovom zakupu, kao i da je samo jednom bio na tom ostrvu.
"To je bilo pre dve godine, kada sam kao predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu zajedno sa 15 članova odbora bio tamo", naveo je on.
 
Prema njegovim rečima, polovina zemljišta Krčedinske ade je šumsko kojim gazduju "Vojvodinašume", a druga polovina su državni pašnjaci koji se izdaju u zakup.
 
Rističević je ocenio i da je stočar Plavšić "uzurpirao državno zemljište na Krčedinskoj adi", jer se njegovo poljoprivredno gazdinstvo nalazi u Kovilju u Južnobačkom okrugu, a ostrvo je u Sremskom okrugu.

"Očekujem da se konačno oglasi Ministarstvo poljoprivrede i da kažu da li je ovo što ja tvrdim tačno ili ne i da li je gospodin Plavšić, stoku sa svog imanja zakonito pokrenuo, premestio i uzurpirao drugi deo državnog zemljišta datog u zakup drugim pravnim licima", naveo je Rističević.

Komentari 26

  • Arkadije

    13.01.2024 08:05
    Narod
    Potpuno verujem Rističeviću. Pogledajte samo znake koji mu veruju. Koji smo mi narod !.
  • Timko

    12.01.2024 23:23
    Verovati Rističeviću može samo neko ko je totalno naivan.
  • Zamenik zamenika

    12.01.2024 19:49
    Zakuni se u kukuruz iz robnih rezervi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti