Ambulanta na Vidovdanskom naselju uskoro počinje sa radom

Ambulanta doma zdravlja na Vidovdanskom naselju uskoro će početi sa radom, pola godine nakon završetka izgradnje.
Ambulanta na Vidovdanskom naselju uskoro počinje sa radom
Foto: 021.rs
Kako nam je potvrđeno iz lokalne uprave, upotrebna dozvola, tehnički prijem, useljevanje nameštaja i opreme, preraspodela ljudstva Doma zdravlja i drugi poslovi su potpuno završeni i sada je samo pitanje kog dana će i zvanično početi da radi ovaj objekat.
 
Ambulanta "Vidovdansko naselje" je, prema informacijama 021.rs, bila spremna da sa radom počne i pre Nove godine, ali se sačekalo da prođu izbori kako se ne bi govorilo o funkcionerskoj kampanji. Ovako, ambulanta će biti otvorena u godini kada se održavaju lokalni izbori u Novom Sadu.
Sačekalo se i, između ostalog, da prođe sezona praznika kako bi zaposleni radili od početka u punom kapacitetu.
 
Gradnja ove ambulante u bloku ulica Aleksandra Nevskog, Živojina Ćuluma i Emanuila Jankovića počela je marta 2022. godine sa rokom od 300 dana, ali su se radovi nešto odužili.
Početkom juna je bio i poslednji zvanični obilazak gradilišta i tada je gradonačelnik Milan Đurić najavio da će ambulanta proraditi krajem jula, međutim to se nije dogodilo.
 
Razlozi za odlaganje otvaranja do sada zvanično nisu saopštavani, sem što je bilo jasno da je jedan od uzroka otklanjanje oštećenja koja su nastala na objektu usled superćelijske oluje krajem jula.
 
Radovi na izgradnji su koštali 206,9 miliona dinara, po principu "ključ u ruke", a izvodila ih je kineska kompanija China Construction Front Group u saradnji sa domaćim firmama Geomehanika, KRIP inženjering i PARS Beograd.
 
Takođe, Grad Novi Sad je uložio i u opremanje objekta. Prema podacima sa nekoliko tendera za opremu za Vidovdansko naselje izdvojeno je oko 40 miliona dinara i još oko 30 miliona dinara za parterno uređenje okoline.
Prema projektu, u oko 1.050 kvadrata jednospratne ambulante koja će služiti stanovnicima Klise, Vidovdanskog naselja i Slane bare nalaziće se opšta praksa, stomatologija, ginekologija, pedijatrija, patronaža i laboratorija. 
 
Kako je najavljeno, u objektu će raditi 46 zdravstvenih radnika - 19 lekara, 27 medicinskih tehničara i sestara, te dve spremačice.
  • Samo pitam

    18.01.2024 13:55
    !!!
    A kada ćete nam vratiti naše pedijatre na Novo naselje? Da se ne vozamo na drugi kraj grada kad god su deca bolesna? Ili treba da menjamo pedijatra, a ups niko ne prima nove pacijente. Sa Naselja na Klisu ili Petrovaradin..
  • Odgovor za 357

    17.01.2024 01:40
    Bilo je ali je sad 358 inflacija cini svoje
  • Www

    16.01.2024 18:14
    Www
    A novo naselje, postaje provincija!!!!! Bravo grade!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti