VIDEO: Komšije očistile okolinu puta Sajlovo-Veternik, sakupili stotine kilograma smeća

Grupa Sajlovčana očistila je okolinu puta Sajlovo-Veternik. Tom prilikom sakupili su nekoliko stotina kilograma smeća.
VIDEO: Komšije očistile okolinu puta Sajlovo-Veternik, sakupili stotine kilograma smeća
Foto: 021.rs (Privatna arhiva)
Kako su ispričali za 021.rs, kraj puta se mogla videti gomila smeća, dok se u jednom delu napravila prava deponija.
 
Sajlovčani kažu da su hteli ovim primerom da pokažu da svako može da utiče na očuvanje životne sredine u svom komšiluku.
Oni se nadaju i da će na druge uticati to što će videti da nema otpada oko puta i da neće bacati još smeća.
 
Akcija čišćenja je organizovana tokom nekoliko sati u nedelju tako što je jedna grupa išla iz pravca Sajlova, a druga iz Veternika.
 
Za nekoliko sati sakupili su više desetina kesa sa smećem. Najviše je bilo bačeno plastike.
 
 
Uspeli su i da obezbede i veliki kontejner u koji su uz pomoć bagera utovarili krupni otpad, a našli su čak i ostatke leševa mrtvih životinja.

Oni za 021.rs kažu i da je u šiblju ostalo još otpada koji treba ukloniti i da će to uraditi narednih dana kada ga poseku kako bi mogli da priđu divljoj deponiji.

  • Ilija

    12.02.2024 20:45
    Rešenje
    Rešenja su postavljanja kamera,rad komunalne policije i otvaranja portala na kome bi građani slali fotografije i videa sa dokazima o počiniocima.Deo bi se finansirao povećanjem kazni.
    Komunalna policija bi trebala istražiti sadržaje džakova sa đubrivom.





  • Б

    12.02.2024 17:23
    Потребан је систем
    Добар потез. Жалосно је што ће се дивље депоније опет појављивати све док, с једне стране, не постоје довољно високе казне (укључујући затвор, заплену имовине), а с друге систем за обраду отпада није решен. Видите, велики број градова у Западној Европи користи спалионице отпада за грејање. У овом делу Европе нема ниједне. Кад буду постојали економски подстицаји да се отпад скупља, сортира и на крају претвори у нешто корисно, нпр. енергију, мање ће бити дивљих депонија.
  • Putica

    12.02.2024 17:12
    Dečije igralište
    Imam malo dete, jedino dečije igrakište imam u Školskoj ulici u Veterniku, dodjite komšije pogledajte kako izgleda, otpadci od cigareta, smeče od pre par godina, izmet ljudski, drveće samo što ne popada, dve stare klupe, dodjite i uverite se.Gde odvesti dete, u krugu crkve se održavaju i iznose posmrtni ostaci pokojnika a do tamo imam dva kilometra.Organizujte se i dodjite i sredite.Dinesite klupe, tobogane, da se i deca koja idu nedaleko u školu mogu tu igrati.Da ne govorim o tri linije gradskog autobusa koji tu prolaze a trotoara nema.Stalni strah da će neko stradati.Hvala, dodjite i vidite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti