FOTO, VIDEO: Ambulanta na Vidovdanskom naselju primila prve pacijente

Ambulanta na Vidovdanskom naselju danas je primila prve pacijente.
FOTO, VIDEO: Ambulanta na Vidovdanskom naselju primila prve pacijente
Foto: 021.rs
Do kašnjenja u otvaranju objekta, sagrađenog u Aleksandra Nevskog 9, došlo je, kako je danas rečeno, zbog kašnjenja u isporuci građevinskog materijala, a potom i potrebe da se saniraju oštećenja nastala tokom julskih oluja.
 
Ova ambulanta će pružiti zdravstvenu uslugu za više od 20.000 stanovnika ovog dela grada, a kapacitet je takav da će moći da radi i u slučaju povećanja broja stanovnika. 
Ukupno će biti zaposleno 25 medicinskih radnika, od kojih će 11 biti lekari.
 
Osim pedijatrije i službe opšte medicine, ovde će biti smeštene i stomatologija i ginekologija, a građani će ostavljati uzorke koji će se slati na analize u laboratoriju. Prostor u ambulanti će koristiti i druge službe Doma zdravlja koje rade na terenu i s građanima.
Gradonačelnik Milan Đurić je prilikom otvaranja objekta naveo da gradska vlast nastavlja da ulaže u zdravstvo.
 
"Posle Limana i Adica, sada je i Vidovdansko naselje dobilo Dom zdravlja. Ovde imamo 1.046 kvadratnih metara i 62 prostorije. U početku će raditi 25 zdravstvenih radnika, 11 lekara, a ostatak su medicinske sestre i tehničari. Ukoliko ovi delovi grada budu rasli i bude rasla potreba za zapošljavanjem još ljudi, postoje kapaciteti za to. Grad je izdvojio 317 miliona dinara, od toga 207 miliona za samu gradnju objekta, dok je 80 miliona dinara izdvojeno za opremu, a ostatak za uređenje saobraćajnice, parkinga i postavljanje rasvete", izjavio je Đurić.
 
 
Direktor Doma zdravlja Veselin Bojat se zahvalio gradu na uloženom novcu u gradnju i opremanje ovog objekta, navodeći da je u ovoj ambulanti posao dobio veći broj mladih lekara.
On je naveo i da su u planu gradnja objekta u Veterniku, kao i da sledi rekonstrukcija Doma zdravlja na Novom naselju, te da očekuje podršku novosadske vlasti da se obezbede sredstva.
 
 
Otvaranje je organizovano uz prisustvo nekoliko desetina građana koji su tapšali gradonačelniku i direktoru Doma zdravlja. 
  • Tužna

    13.02.2024 23:20
    Kako do ambulante
    Jel neko od čelnika ili novinara prošetao do kraja parkinga ambulante ili oko nje? Super je vreme naročito kad padne kiša. Bebe kojih hvala bogu ima ne mogu ni u šetnju kolicima :( Decu je strah videti na ulici tako prometnoj. Kako li ćemo do ambulante? Prljavi i blatnjavi ili na nosilima
  • Čika Mile

    13.02.2024 23:13
    Pitam glasno i jasno
    Ja bih samo voleo da znam ko ovde ostavlja negativne utiske na molbe, žalbe i preklinjanja normalnih i poštovanih građana koji uredno plaćaju porez i sve dažbine a mole za svoje osnovne potrebe za normalan život? Stazu tražimo ne zlatne opeke. Sram bilo svakog ko ne brine za svoje ili tuđe dete! Sramota sve koji ne razumeju ozbiljnost situacije pored tranzitne Temerinske, najprometnije pijace, u ulici gde ležeći policajci ne rešavaju problem i gde saobraćajne znakove i drveće ruše kolikom brzinom jure
  • Mira

    13.02.2024 23:06
    Molimo stazu za pešake!!!!
    Kroz medije je zabeleženo nekoliko udesa u ulici Živojina Ćuluma gde je ambulanta. O psima i mačkama koji stradaju neću ni da govorim! Pa ženu je ugrizao lutalica jer bi je u suprotnom udario auto!!!!!!! LJUDI DRAGI DECA NAM IDU U ŠKOLU DOK AUTI IZLEĆU NA NJIH. Staza je urađena s obe strane na početku ulice jedva 50metara, dalje ništa. TRKAJU SE DIVLJAJU MOTORIMA DŽIPOVIMA I OSTALIM NABUDŽENIM AUTOMOBILIMA. Parking za Univer na početku ulice nema krkljanac, a pešaci mogu samo u blato i kanal. URADITE NEŠTO DA VIŠE NIKO NE NASTRADA i DA NOVOSAĐANI VIŠE NE IDU BLATNJAVI NA POSAO!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti