Počeo predupis u E-gimnaziju: Učenici će moći da dobiju i američke diplome

Predupis u E-gimnaziju je uveliko počeo, a u ovom periodu osmaci koji žele da postanu đaci ove privatne škole mogu da rezervišu svoje mesto pre polaganja male mature.

Iz ove škole naglašavaju da je već veliki broj predupisanih učenika, te napominju da tom broju doprinosi i činjenica da je u poslednje dve godine u E-gimnaziji prisutan veliki broj stranaca, pre svega učenika iz Rusije.

"E-gimnazija se potrudila da za njih organizuje i rad sa mentorima i učenje srpskog jezika, što je doprinelo brzom prilagođavanju novoj sredini", ističu u E-gimnaziji.
 
Osim učenika iz Rusije, nastavu pohađaju i učenici iz Amerike, Kanade, Nemačke, Austrije, Kine, Švedske i drugih zemalja.
 
 
"Deca u školi se druže, pričaju na engleskom jeziku i stiču važne kontakte. Imaju dobru socijalizaciju i okruženje", naglašava rukovodstvo škole.
Jedna od najvažnijih novina u novosadskoj E-gimnaziji je potpisivanje sporazuma o sardnji sa američkom srednjom školom "Board-Fording" iz savezne države Merilend, koja omogućuje paralelno onlajn školovanje za novosadske učenike.
 
 
To znači da bi učenici E-gimnazije mogli da se prijave za pohađanje nastave ove američke srednje škole i za polaganje završnog ispita. Dobijena američka diploma će moći da se koristi za upis na bilo koji fakultet.
 
Takođe, nedavno je potpisan ugovor o zastupanju sa velikom advokatskom kancelarijom iz Moskve, koja će pomoći da i porodice koje se tek naseljavaju u Srbiju dobiju saznanja o mogućnostima školovanja u E-gimnaziji.
 
E-gimnazija je i dalje privatna škola sa najviše upisanih redovnih učenika u Vojvodini, prema podacima portala srednjih škola Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje za privatno školstvo. Trenutno školu pohađa oko 500 učenika.
 
 
TU je i Sportska E-gimnazija "Meridijana" koja nastavlja da pomaže mladim sportistima, kako u redovnoj nastavi, tako i u onlajn nastavi, uz mentorsku podršku. 
 
"Na taj način, oni uspevaju da budu najbolji što mogu u onome što zaista vole, a to je sport, ali i da ispunjavaju svoje školske obaveze", ističu u E-gimnaziji.
 
 
Oni posebno napominju i da je objekat škole kompletno renoviran tokom 2023. godine, te da je urađena nova fasada, ugrađen veliki lift i postavljen novi krov i obezbeđena nova stolarija.
"E-gimnazija uspešno dočekuje svoje nove učenike, ali i ispraća maturante u akademski svet. Kao i ranije, organizujemo i veliki broj predmata iz oblasti informacionih tehnologija, a za učenike sportiste postoji podrška u predmetima iz oblasti sporta i zdravlja. Metodika nastave je originalna i privlači veliki broj učenika", zaključuju predstavnici škole.
 
Sve informacije oko predupisa i rada E-Gimnazije roditelji i učenici mogu pronaći na internet sajtu ove škole: www.e-gimnazija.edu.rs

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti