FOTO, VIDEO: Preko pruge na Detelinari nova atrakcija - kokošinjac

Na pruzi koja se više ne koristi, među detelinarskim zgradama, odnedavno se nalazi - kokošinjac.
FOTO, VIDEO: Preko pruge na Detelinari nova atrakcija - kokošinjac
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs ispričali stanovnici ovog dela Novog Sada, kokoške se nalaze unutar prostora ograđenog žicom, koji prelazi preko pruge u Ulici Oblačića Rada.
 
Ove kokoške su na pružnim pragovima i šinama koje su do pre dve godine bile deo aktivne železničke mreže koja je vodila ka staroj Ranžirnoj stanici i koja je ukinuta zbog gradnje nove brze pruge ka Subotici.

Na licu mesta, reporteri 021.rs su primetili da je ograđeno nekoliko desetina kvadrata pruge i da desetak kokošaka mirno šeta unutar ograđenog prostora.

Ovaj kokošinjac na pruzi se nalazi nekoliko metara od ograđenog dela za istrčavanje pasa, tako da su nam vlasnici koji tu dovode pse ispričali da je sve nedavno ograđeno.
 
 
Vlasnici pasa rekli su i da njihovi ljubimci počnu da laju kada vide kokoške. Kažu i da im je nejasno kako je neko mogao da dobije dozvolu da uzgaja kokoške među stambenim zgradama.
 
Za sada nema informacija o tome ko je postavio kokošinjac među zgradama na Detelinari, iako se verovatno radi o stanarima neke od obližnjih porodičnih kuća.
 
 
U ovom delu Novog Sada, kao i u svim urbanim kvartovima, zabranjeno je držanje živine, stoke i drugih domaćih životinja, što je regulisano članom 12. Odluke o držanju domaćih životinja.

Prostor na kom se nalazi ova pruga planiran je kao buduća saobraćajnica bulevarskog tipa, nakon što se uklone pružni pragovi i šine, a do tada će služiti kao zelena površina i mesto za dečija i druga igrališta, kao i mesto za istrčavanje pasa.

Komentari 108

  • Bojan

    27.02.2024 08:32
    @Detelinarac

    Privatna ili ne, u gradu je to ZABRANJENO.

    Sikter na selo!
  • Detelinarac

    26.02.2024 22:12
    Geosrbija
    Jedna korisna informacija za silne dušebrižnike, "zaštitnike" građanskih prava i ove što bi da iseljavaju nekog na selo:
    Koke se nalaze na delu PRIVATNE PARCELE, koji se zamislite drznuo da istu ogradi posle više decenija uzurpacije od strane železnice (države) i pritom tu "zapati" nekoliko kokošaka, a nije pitao nikoga za to!
  • NS

    26.02.2024 10:26
    @ Miodrag
    Ne razumem kako stanete u izmet. Jel hodate po travi umesto po trotoaru? Odakle ste došli u NS?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti