Nema više detelinarskog pružnog kokošinjca...

Uklonjen je kokošinjac koji se prethodnih dana nalazio na delu napuštene pruge na Detelinari.
Nema više detelinarskog pružnog kokošinjca...
Foto: 021.rs (Arhiva)
Kako se kokošinjac pojavio, tako je i nestao - preko noći.
 
Građani s kojima smo razgovarali kažu da nisu videli ili čuli da je komunalna milicija ili inspekcija dolazila na ovo mesto. Građani pretpostavljaju da je kokošinjac uklonila ista osoba koja ga je i postavila. 
 
Gradska inspekcija je za 021.rs saopštila da su po prijavi izašli na teren i naložili vlasniku da ukloni kokošinjac.
 
Navode da su komunalni inspektori Odseka za komunalnu higijenu i zoohigijenu i Odseka za kontrolu objekata i uređaja na površini javne namene na lokaciji zatekli postavljenu montažno demontažnu ogradu, stubovi armature zabodeni u drvene šlipere od pruge, povezani metalnom žicom, dimenzija oko 13m x2,5m, u kojoj jedan Novosađanin drži devet komada živine na teritoriji MZ“Jugovićevo“ gde to nije dozvoljeno.
 
"Sačinjen je zapisnik kojim je naloženo da se živina ukloni u roku od 8 dana. Stranka nije imala prigovor na navode iz zapisnika te izjavio da će postupiti po nalogu komunalnog inspektora i ukloniti živinu. Prisutni vlasnik porodične kuće i parcele prikazao je kopiju plana parcele. Uvidom u kopiju plana je utvrđeno da da se manji deo predmetne ograde nalazi na parceli na kojoj pravo korišćenja ima zatečeni vlasnik, a da se veći deo ograde nalazi na parceli koja je u svojini Grada Novog Sada, na kojoj se nalazi železnička pruga koja nije u funkciji. Prisutnom vlasniku objekta je naloženo da u toku dana ukloni predmetnu ogradu sa parcele koja je u svojini Grada", navela je inspekcija. 
 
Dodali su da su nakon toga obavili kontrolu i da je ustanoveljeno da je vlasnik u potuposti postupio po nalogu i predmetnu ogradu, kao i živinu uklonio.
 
 
Foto: Gradska inspekcija
Podsetimo, prema priči komšija, na pruzi koja nije u upotreba, pre nekoliko dana pojavila se žičana ograda unutar koje je bilo nekoliko kokošaka.
 
 
U ovom delu Novog Sada, kao i u svim urbanim kvartovima, zabranjeno je držanje živine, stoke i drugih domaćih životinja, što je regulisano članom 12. Odluke o držanju domaćih životinja. 
  • Maja

    29.02.2024 20:16
    Pruga
    Zaboravili su prugu da sklone.Na to čekamo 40 godina.
  • Bojan

    29.02.2024 10:12
    @DERAN iz Opatije

    Derane za početak zaleči tu šizofreniju pa se odluči, jesi li sa Klise ili iz Opatije?

    A Klisa ti je je selo kao i Futog bez obzira koliko je stara, pa tamo slobodno gaji živinu.
  • DERAN iz Opatije

    29.02.2024 07:52
    "VAŠE DEPONIJE"
    e moj Bojane, vidi se koliko poznaješ naš grad, ja u njemu sam živeo od 1960 do 1978 godine,
    i to su bile lepe godine... za sećanja. Tabla ulaza u grad Novi Sad se nalazi na kružnom toku pored "Rodića", žao mi je ako si toliko neinformisan, prošetaj malo po našem gradu.
    Savetujem Ti da malo posetiš koju kulturnu instituciju u gradu, muzej, arhive, da već jednom naučiš da je Klisa postojala davno pre "tvog" grada, i da se nije smilovala ona Marija iz Wiene - nebi ga bilo ni sada.
    A zapamti, tvoje smeće dolazi na moju Klisu, ali ne bojim se ja... i tebi će zasmrdeti to isti smeće kad proradi Regionalna i smeće od skoro pola Bačke se istovaralo u našem gradu.
    Lep pozdrav iz Opatije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti