Gradonačelnik Đurić o reakcijama na crkvu na Limanu: Udarili su na svetinje

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić komentarisao je reakciju udruženja i političkih stranaka na najavljenu izgradnju crkve, nakon što je naveo da ne zavređuje komentar.
Gradonačelnik Đurić o reakcijama na crkvu na Limanu: Udarili su na svetinje
Foto: 021.rs

Kako piše u dopisu dostavljenom medijima, saopštenja "marginalnih političko-interesnih grupa su sramotna".

"Zarad istinitog informisanja građana Novog Sada koje pokušavaju da obmanu zbog mržnje prema veri srpskog naroda, jer sve što su pomenuti marginalci izneli je jedna velika laž. Nije tačno da neko građanima želi nešto da oduzme, posebno deci i mladima, niti je tačno da neko ima nameru da uništava zelene površine", navodi Đurić.

Kako dodaje gradonačelnik, u pitanju je urbanistički plan koji predviđa povećanje broja verskih objekata, za šta "postoji potreba u polumilionskom gradu kakav je Novi Sad, u kojem vekovima zajedno u slozi i ljubavi žive brojne verske zajednice".

"I koliko može biti loša ljudska namera kada se to napada? Da li je u pozadini svega napad na Srpsku pravoslavnu crkvu i svetinje? I da li će onima kojima danas smeta izgradnja pravoslavne crkve, sutra smetati hram neke druge konfesije? Da li će ti koji danas dižu glas protiv izgradnje verskog objekta i pri tome to javno izvrgavaju ruglu, sutra sa istim žarom napadati izgradnju vrtića, škola ili bolnica? Sumnjam u to da hoće. U nedostatku političkog programa i ideja, oni su udarili na svetinje. Da li je to novosadski, kad već ljudski nije", pita Đurić.
Gradonačelnik dodaje da nikada neće dozvoliti da Novi Sad koji je multietnički i multikonfesionalni grad "postane talac bolesne mržnje nekih marginalnih političkih grupica, koje na izborima nemaju šta da traže pa koriste tajkunske medije za širenje laži".
 
Podsetimo, kako je 021.rs u sredu objavio, na sednici Skupštine Grada sledeće nedelje će se naći i predlog izrade plana koji obuhvata deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom.
 
Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina.

Na ovu vest su reagovali gradski odbor Stranke slobode i pravde, građanski pokret Bravo, gradski odbor stranke Zajedno i Ekološki front Novi Sad.

Oglasili su se i nezavisni članovi Saveta mesne zajednice "Liman" koji su pozvali građane da se u nedelju, 3. marta u podne, okupe na livadici kraj Štranda, kod okretnice linija 1 i 8 i iskažu neslaganje sa ovim planom. 

Komentari 275

  • Panta

    04.03.2024 23:15
    Šta je ovaj jutros uzeo
    Ludilo je izašlo na površinu.
    Ako se nešto ne promeni odosmo svi u tri lepe...
  • Anunaki

    04.03.2024 09:41
    Nije sveto sve što sija
    Ovaj je smešan i ko panker obični wanna be, ito tako je i hrišćanin i ima ideju šta je svetinja.
    Aaaaa kad su puna usta svetinje prokletog čoveka koji je sam sebe prokleo mazanjem i licemerstvom, a građanima otvorene uši i oči, punih hrabrih srca kava su i dostojna svetinje, onda ko što kaže naš bend monohrom čiji frontmen je doktor na AI tehnologiji:
    Sav taj lažni sjaj, izbledećeeee izbledećeeee
  • Dragoljub

    03.03.2024 13:46
    Koliko mora da bude poremećen neko ko izgovori nešto ovako: "Zarad istinitog informisanja građana Novog Sada koje pokušavaju da obmanu zbog mržnje prema veri srpskog naroda..." Živim u Novom Sadu više od 57 godina i nikada nisam osetio niti doživeo mržnju prema veri ili prema samom narodu kome pripadam! Bilo je, tokom vremena, pojedinačnih ispada koji su na prvi pogled delovali kao nacionalno obojeni ali se uvek na kraju ispostavilo da su bili izazvani ličnim animozitetom. Nažalost, današnji "političari" zloupotrebljavaju priču o nepostojećem međunacionalnom i međuverskom sukobu - zarad svojih sitnih interesa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.