Direktor Spensa Dragan Milić podneo ostavku, na njegovo mesto dolazi stranački kolega

Dosadašnji direktor Spensa Dragan Milić, podneo je ostavku na to mesto zbog, kako je naveo, prelaska na drugu funkciju, saznaje 021.rs.
Direktor Spensa Dragan Milić podneo ostavku, na njegovo mesto dolazi stranački kolega
Foto: 021.rs

Na funkciji direktora Milić je bio tri godine, a prethodno je bio v.d. direktora od 2020. godine. 

Na njegovo mesto dolazi njegov stranački kolega iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Miroslav Novaković.

Novaković bi na mesto vršioca dužnosti direktora Spensa trebalo da dođe nakon što Skupština grada sutra, 5. marta, usvoji rešenje o njegovom imenovanju.
 
Novaković je diplomirani pravnik koji je u JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina" zaposlen od 2016. godine. Tokom tog perioda menjao je zaduženja. 
Prvo je bio rukovodilac službe za nabavke i skladišta, da bi potom bio unapređen u pomoćnika direktora za pravne i opšte poslove. Na ovoj poziciji je bio godinu dana da bi se opet vratio na mesto rukovodioca službe nabavke i skladišta, gde i danas radi.
 
Pre nego što se "skrasio" u javnom preduzeću, Novaković je radio u Agenciji za privatizaciju i u kompaniji "HINS".
 
Njegov, sada već prethodnik, Dragan Milić postao je v.d. direktor Spensa nakon što je dotadašnji direktor Milan Jarić, podneo ostavku zbog zagađenja vode u zatvorenim bazenima. Jarić je, kao i Milić i Novaković, kadar SDPS-a.
 
Dok je Jarić preuzeo "ličnu i moralnu odgovornost zbog problema koji su se javili sa poremećajem kvaliteta vode u bazenima", Milić je kroz "skandale" tokom svog mandata prolazio demantujući ili ignorišući ih.
 
Tako je on u jeku istrage loše sanacije bazena iz v.d. stanja prešao u "pravu" direktorsku fotelju i time osigurao četvorogodišnji mandat koji je sada prekinuo.
Za vreme njegovog v.d. mandata rekonstruisan je zatvoreni bazen koji je odmah nakon završetka radova počeo da puca i preliva, dok su pukotine uočene i na saniranim tribinama. Tada je još uvek na čelu Novog Sada bio Miloš Vučević koji je rekao da će neko "morati da odgovara". 
 
Za vreme njegovog mandata su se pojavile i vesti o povišenoj koncentraciji hlora u zatvorenom bazenu, kao i o otpuštanju spasioca koji je na ovaj problem ukazao i prijavio ga sanitarnoj inspekciji. Rukovodstvo Spensa negiralo je i havariju i tvrdnje o lošem kvalitetu vode.
  • tipicno za nase

    07.03.2024 12:14
    "funkcionere"
    sto vece Sr... naprave, prelecu na bolje funkcije.
  • V5

    05.03.2024 07:35
    Više od cirkusa
    Vrteška se okreće, ali posustaje.
  • Milan

    05.03.2024 04:52
    Kurta
    Sjase kurta da uzjase murta, pa sada narode Vi bi da Vam bude bolje hoce al sutra mislim malo sutra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti