FOTO Opremljena tri nova igrališta: Na Sajlovu, Adicama i u Petrovaradinu

Novi Sad je dobio tri nova igrališta za decu: na Sajlovu, Adicama i u Petrovaradinu.
FOTO Opremljena tri nova igrališta: Na Sajlovu, Adicama i u Petrovaradinu
Foto: Grad Novi Sad
U okviru projekta mala dečija igrališta sa aplikacijama, opremljeni su novi prostori za igru i boravak na otvorenom najmlađih sugrađana: na teritoriji MZ "Sajlovo" (Dragomira Bojanića Gidre), MZ "Adice" (uz postojeći basket teren u Ulici Mladena Stojanovića) i MZ "Petrovaradin" (uz Ulicu Branislava Bukurova i Mišeluk).
Igrališta su koštala 22,7 miliona dinara.
Sva tri dečija igrališta opremljena su savremeno dizajniranim rekvizitima za igru, izabranim u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.
 
Iz Gradske kuće poručuju da će se nastaviti sa investiranjem u igrališta za najmlađe.
 
 
"Grad Novi Sad će i ubuduće delovati u pravcu izgradnje što više novih, ali i rekonstrukcije postojećih dečijih igrališta, kojih trenutno u gradskim i prigradskim naseljima ukupno ima oko 200. Već ove godine taj broj će biti znatno povećan jer je planirano da svaka mesna zajednica, shodno predlozima samih građana, bude bogatija za po jedno novo dečije igralište", navode u PR službi.
 
Grad će iz budžeta izdvojiti do 360 miliona dinara za radove na opremanju novih dečjih igrališta.
 
Lokalna uprava najavila je ranije da će ove godine opremiti 47 novih igrališta.
  • Trotoari

    13.03.2024 13:52
    Na Adicama mozda mogu da razmisle prvo trotoare da naprave
  • E

    13.03.2024 11:26
    igralista
    U dvoristu na uglu Sekspirove i Narodnog fronta postoji igraliste koje je premesteno sa mesta na kome je izgradjena muzicka skola. Nazalost nikada nije uredjeno kako bi trebalo. Kamencici koji su podloga igralista su prepuna djubreta , opusaka, plastike i stalno su van igralista ( povremeno ih cistoca tako prljave sa djubretom vrati u okvir igralista), ljuljaske nesigurne, klackalice neispravne. Ne zna se kome pripada odrzavanje tog igralista!!!???
  • Sale

    13.03.2024 00:26
    Svakako da je potrebna izgradnja dečijih igrališta, ali je problem što SNS sekta i na tome krade. Od dece kradu! Pre 2 godine je ista firma isto takvo igralište u mom naselju napravila za 2,5 miliona dinara, a danas tri takva za 22miliona? Znači ukrali su deci 5 igrališta, a nama 14 miliona dinara. Na cifru od 360 miliona dinara pljačka će biti još veća! Sve upropaste pa čak i ovakve dobre stvari!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti