Ana Lalić: Utvrdili smo identitet jedne osobe koja mi je pretila smrću, sad je red na institucije

Predsednica Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Ana Lalić izrazila je danas očekivanje da će nadležni organi pronaći počinioce koji su joj pretili.
Navela je da su istraživački novinari iz NDNV-a nepobitno utvrdili identitet jedne od osoba koja joj je pretila smrću.
 
"Mi prijavljujemo svaku pretnju smrću, jer mi poštujemo procedure, poštujemo zakone, poštujemo ono što je dogovoreno na Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara. Prijavili smo sve najbrutalnije pretnje smrću, sada je vreme da i institucije rade svoj posao", kazala je Lalić za televiziju N1.
Navela je da je juče dala izjavu tužilaštvu i dodala da je dobila "više od hiljadu" pretnji i grubih uvreda, te da je javno objavljen i njen privatni broj telefona.
 
"Novinare ovde napadaju isključivo zbog toga što rade svoj posao", rekla je predsednica NDNV-a.
Prema njenim rečima, nije problem Srbije to što novinarima prete, već je najveći problem to što je društvo "potpuno ogrezlo u nasilje".
 
"Pogledajte šta se dešava, kakva brutalna ubistva. Reči izgovorene sa predsedničke, ministarske poslaničke i bilo koje javne funkcije imaju daleko veću težinu nego to šta neka Ana Lalić misli o izgradnji crkve u Novom Sadu. Hajde se ljudi saberite i prestanite da nas gurate u nasilje, u jednoumlje i pokažite građanima i sopstvenim glasačima da smo sposobni da živimo u miru i civilizovano, pa i kada se ne slažemo", poručila je Lalić.
 
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) prijavilo je pre nekoliko dana Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal pretnje smrću koje je dobila predsednica tog udruženja Ana Lalić.
Od tužilaštva se očekuje najbrža reakcija u cilju otkrivanja učinioca krivičnog dela i njegovog daljeg procesuiranja, saopštio je NDNV.
 
Naveli su da je Ana Lalić, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na Limanu, dobila niz najgorih uvreda i pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.
  • Bojan

    16.03.2024 11:59
    @Svoj

    Molim? Pa mi se slobodno šetamo po svom gradu dok se takvi kao ti šunjaju po mraku, šaraju fasade i kače nekakve krpe po mostu. Ajde dođi po danu da se upoznamo.
  • Kokša iz Karlovaca

    16.03.2024 02:06
    VOŠA
    Čujem da je ovaj što preti Ani, iz Vjeternika.
    Pa naravno, za očekivati je to.
  • Zovem se Stevo

    15.03.2024 13:02
    INAČE
    Obavezno prijava Savetu EU.
    To je jedino rešenje.
    Radi se o opasnim fašističkim ubicama.
    Ana, sve si u pravu, usta i pero ti se pozlatili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti