"Srbijavoz": Vozna linija Novi Sad - Beograd među najtačnijim u Evropi

Za dve godine od početka rada brze pruge Beograd - Novi Sad bilo je skoro 41.000 polazaka vozova i gotovo sedam miliona putnika koji su prešli više od tri miliona kilometara u oba smera.
"Srbijavoz": Vozna linija Novi Sad - Beograd među najtačnijim u Evropi
Foto: 021.rs
To je saopštio "Srbijavoz".
 
Voz "Soko" je za prethodne dve godine imao gotovo 22.000 polazaka između Beograda i Novog Sada sa više od tri i po miliona putnika.
Aplikaciju za onlajn kupovinu voznih karata aktivno koristi više od 150.000 ljudi.
 
Navedeno je da linija Beograd - Novi Sad danas spada u "najtačnije železničke linije u Evropi".
Da li putnici traže obeštećenje u slučaju kašnjenje vozova?
 
"Kod nas je to retka pojava jer kod naših putnika ne postoji svest o tome da je na snazi jasna zakonska regulativa, kao u avio-saobraćaju, koja govori da u odnosu na dužinu putovanja, ukoliko dođe do kašnjenja, imate pravo na povraćaj dela cene karte, a u pojedinim slučajevima ceo iznos karte. Trenutno sprovodimo projekat digitalizacije tog procesa, jer sada za povraćaj novca morate da idete na blagajnu", rekao je v. d. generalnog direktora "Srbijavoza" Ivan Bulajić.
 
Takođe je rekao i da uvode proces gre će građani moći preko sajta da dobiju refundaciju u roku od dva dana direktno na račun. 
 
"Puno smo radili na kvalitetu kol-centra. Ojačali smo tim i uveli standard da ni u jednom trenutku ne smemo da imamo više od 10 odsto poziva gde su ljudi odustali pre nego što su došli u kontakt sa operatorom", rekao je, između ostalog Bulajić.
Ceo intervju Bloomberg Adria o poslovnim rezultatima i planovima "Srbijavoza" možete pročitati OVDE.
  • Vučićev

    27.03.2024 21:20
    predizborni poklon
    Da li je moguće da se hvalite tačnošću voza koji putuje čitavih sedamdeset i neki komentar? Vozovi, pogotovo oni velikih brzina, grade se da povezuju države i hiljade i hiljade kilometara udaljene predele, ne par desetina kilometara i dva veća grada. A to što je zbog njene izgradnje ukinut prolaz međunarodnom povezivanju i zaradi, koga briga. Važno je da je izgradnja završena pred izbore.
  • Хомер

    27.03.2024 13:45
    Ха ха
    @В Можда су градили 12 година 70 км( а нису већ упола мање) али изградили су и иде 200 на сат. За претходних 40 година изграђено је 0 км. А још нове које се граде да не помињем и које су у припреми. Плачи слободно што се гради. Страшно
  • B

    21.03.2024 17:04
    Fascinantna vest
    Za samo 12 godina su napravili 70km pruge na kojoj vozovi sada putuju 3 minuta kraće nego međunarodni vozovi pre njihovih majstorija. A i železnička stanica će biti renovirana pre AV-ovogn100-og rođendana.
    Plačem od sreće i ponosa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti