FOTO: Kampus izlepljen pozivima na blokadu Filozofskog fakulteta - nastavak organizovane kampanje

Kampus Univerziteta u Novom Sadu izlepljen je plakatima kojima se poziva na blokadu Filozofskog fakulteta.
FOTO: Kampus izlepljen pozivima na blokadu Filozofskog fakulteta - nastavak organizovane kampanje
Foto: 021.rs (STAV)
Studenti iz organizacije Stav navode da je u pitanju u nastavak kampanje koja se vodi protiv vanrednog profesora i novinara Dinka Gruhonjića.
 
Kako su rekli za 021.rs, plakati su izlepljeni na više mesta u kampusu i jasno je da je u pitanju organizovana kampanja.
Na plakatima su ispisane poruke: "Zaustavimo govor mržnje na Filozofskom fakultetu" i "Blokada Filozofskog fakulteta". 
 
Blokada je najavljena za četvrtak, 28. mart, u 12 časova.
Kampanja protiv Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora na Odseku za medijske studije, vodi se već gotovo dve nedelje, nakon što se na društvenim mrežama pojavio montirani snimak sa njegovog učešća na prošlogodišnjem izdanju "Rebedu" festivala u Dubrovniku.
 
 
Iza poziva na blokadu fakulteta stoje studentske organizacije koje su povezane ili su pod kontrolom vlasti, a poziv se masovno deli na društvenim mrežama, uglavnom na desničarskim i nacionalističkim kanalima koji su i prethodnih dana bili izvor uvreda i pretnji upućenih Dinku Gruhonjiću.
 
Profesori Filozofskog fakulteta, ali i drugih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, okupiće se u sredu, 27. marta, u znak podrške Dinku Gruhonjiću i sa ciljem odbrane akademskog integriteta i autonomije.
 
Skup počinje simbolično u 11.55 ispred zgrade Filozofskog fakulteta.
"Ukoliko se jasno ne stane na put uplivu izmanipulisanog javnog mnjenja u kadrovsku politiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, ovaj naizgled izolovani slučaj, lako može da preraste u opasan presedan koji će biti korišćen kao legitimni osnov za obračun sa neistomišljenicima na fakultetima širom Republike Srbije. Tome se na vreme moramo usprotiviti zbog postojanja onoga što zovemo akademska sloboda", ističe se u pozivu na skup.
 
Dodaju i da je naročito poražavajuće to što su studentski parlament Filzofoskog fakulteta i Univerziteta iskorišćeni kao "instrument kampanje progona koja jasno izlazi iz okvira akademskog života".
  • Takodje Verica

    28.03.2024 08:24
    Nadam se da je vecina studenata pripadnik onih 2% populacije, koji razmisljaju svojom glavom da ne ide pi misljenje kod vodje i da zna sta je njihov stvarni interes kada sutra postanu zreli ljudi.
  • Vlada

    27.03.2024 16:49
    @Mile

    A to ćeš sve da propisuješ ti sa pola osnovne i masterom iz kafane.
  • paki

    27.03.2024 15:03
    da daaa
    Ajd u dva'es' banki da će sutra biti više wanna be Velja Nevolja nego studenata iz organizacije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti