Telepčani pozvali stranke i pokrete da ih podrže u borbi za park

Telepska inicijativa pozvala je stranke i političke pokrete u Novom Sadu da ih podrže u nameri da Telep ima park od tri hektara.
Telepčani pozvali stranke i pokrete da ih podrže u borbi za park
Foto: 021.rs
Oni su u saopštenju naveli da pozivaju političke činioce da potpišu "Proglas podrške inicijativi za Telep" i tako građanima obećaju da će se kroz svoje buduće političko delovanje angažovati da se na Telepu uredi park.
Na potpisivanje podrške inicijativi pozvani su Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Zajedno, Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Pokret Bravo, Pokret Srce, Novi DSS, Srpska napredna stranka, Mi - glas iz naroda, Socijalistička partiju Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.
Tekst proglasa za park na Telepu, koji možete videti u galeriji, prosleđen je strankama i pokretima, a potpisivanje je planirano za 3. april, u 17.30 časova, na mestu planiranom za park na uglu Bulevara patrijarha Pavla, Somborske ulice i Futoškog puta.
 
 
Potpisivanje će uslediti dan pre nego što je u Upravi za građevinsko zemljište i investicije predviđena licitacija za prodaju dela parcelе koju Telepčani žele za park.
 
Telepčani se od 2018. godine bore da na ovoj lokaciji bude park. Oni su prvobitno uz proteste i peticije uspeli da dobiju obećanje od vlasti da se neće graditi vatrogasna stanica na oko tri hektara i da će to biti park.
 
Međutim, 2022. godine vlast, uprkos stotinama primedbi, donosi Generalni urbanistički plan do 2030. godine, a nekoliko meseci kasnije i Plan generalne regulacije Telepa kojim se ovaj prostor planira većim delom za stambenu izgradnju.
 
Telepčani i dalje organizuju razne akcije i proteste, kao i peticije, tražeći da se prostor ipak u celosti zadrži za park, ali vlast to ignoriše i radi na prodaji zemljišta.
 
Tako je parcela od 0,7 hektara krajem 2022. godine prodata firmi "Karin Invest" za 961 milion dinara. Druga parcela od 0,6 hektara još nije prodata i za 4. april je zakazana treća licitacija sa početnom cenom od skoro 744 miliona dinara.
Telepčani upravo sprovode akciju prikupljanja novca kako bi mogli da se pojave na licitaciji 4. aprila, otkupe plac od grada i sačuvaju ga za park.
 
Takođe, upravo se završava rani javni uvid izmene plana Telepa kojim se predviđa da manji deo lokacije na Bulevaru patrijarha Pavla bude park. Na ovaj predlog su Telepčani sakupili već stotine prijava i planirano je da budu predate do kraja uvida 2. aprila.
  • Limanac

    02.04.2024 18:15
    @Eto

    Itekako su svi građani Novog Sada u obavezi a i voljni da plaćaju održavanje zelenih površina koje nam ulepašavaju život. Dobro možda vi sa Klise baš i ne, ali vas svakako ni ne smatramo delom grada.
  • Eto

    02.04.2024 15:57
    Eto
    ti sad,zar nisu skupljali novce da otkupe zemljiste za Park? Telepcani,skupite novce i izgradite Park ali on ima i troskove,koji nisu mali! Grad(Gradjani) nisu u obavezi,da vam placaju odrzavanje za isti,niti bi neko sa Klise,Centra…dao novce!
  • Eto

    02.04.2024 15:57
    Eto
    ti sad,zar nisu skupljali novce da otkupe zemljiste za Park? Telepcani,skupite novce i izgradite Park ali on ima i troskove,koji nisu mali! Grad(Gradjani) nisu u obavezi,da vam placaju odrzavanje za isti,niti bi neko sa Klise,Centra…dao novce!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.