VIDEO: Otvorena kupališna sezona na "bazenu" na Novom naselju, aktivisti plivali na suvom

Aktivisti pokreta Bravo svečano su otvorili "bazen" na Novom naselju za sezonu 2024. godine.
VIDEO: Otvorena kupališna sezona na "bazenu" na Novom naselju, aktivisti plivali na suvom
Foto: 021.rs
Pokret je saopštio da ovom akcijom pokreće inicijativu da se posle 20 godina konačno završi ovaj bazen.

Aktivisti, opremljeni za plažu, presekli su crvenu traku čime su "otvorili kupališnu sezonu", nakon čega su se sunčali i plivali na suvom. 
Navode da su ovo izveli kako bi pokazali besmislenost ponašanja lokalnih vlasti koje nikako da završe ovu investiciju.
 
Podsetili su da je 2005. godine sada već propala slovenačka kompanija "Tuš" zakupila parcelu na Novom naselju na 90 godina kako bi napravila sportsko-poslovni kompleks sa bazenom, što se nije dogodilo.
 
U međuvremenu, grad je preko inspekcije naložio da se zatrpa rupa od bazena na uglu Bulevara Jovana Dučića i Bate Brkića. Ni to nikada nije urađeno. 
 
U pokretu Bravo navode da je zemljište trebalo da se vrati Novom Sadu, ali da vlasništvo danas dele kompanije "Delhaize Serbia" i "Novex 021", ćerka firma "Capitel Light Team", koju je osnovao Slobodan Milić Bocara, savetnik gradonačelnika u vreme Miloša Vučevića.
 
 
GP Bravo traži od Grada Novog Sada da preuzme sve pravne i druge korake da Novo naselje dobije bazen koji je planiran na toj lokaciji decenijama pre nego što je postojala ideja, i da se osnuje napredna stranka koja je potpuno nesposobna da išta uradi za Novi Sad i njegove građanke i građane sem da svojim članovima obezbedi građevinsko zemljište. 
"Takođe, tražimo i da se pokrene krivična istraga kako je došlo do toga da vlasnici zemljišta postanu kompanije koje nisu ni potpisale ugovor sa Novim Sadom. Svaka namera da se prostor na uglu Bulevara Jovana Dučića i ulice Bate Brkića prenameni sa sportskog kompleksa sa bazenom u stambeni ili poslovno-stambeni, odnosno poslovni, će biti smatrana direktnim dokazom da se korupcijskim i drugim nedozvoljenim radnjama otima javna površina od Grada Novog Sada i njegovih građana", navodi se u saopštenju. 
 
Oni takođe pozivaju građane da im se pridruže u borbi da Novo naselje, posle 20 godina, dobije bazenski kompleks.
  • Drago

    17.04.2024 19:35
    Bazen ili asfalt
    Vi bi bazen i cekate ga 20 godina i mi par kilometara dalje cekamo asfaltni put 26 godina i sta mislite kome treba dati prioritet.
  • lala53

    17.04.2024 09:57
    Bazeni

    Proslo je 19 godina kad je zaceta ideja za sportskim centrom na Novom naselju od strane "TUS"-a. Nije zavrseno a nijedna gradska vlast nije vratila to zemljiste u vlasnistvo grada. Spominju se neke firme. Ali to nije jedino zemljiste. Hladnjacu "Centroslavije" 20 godina drzi "Delta" ali grad nesme ni da opomene istu da se nesto uradi sa tim objektom koje je ruglo na ulazu u grad. Isto je i sa bivsom fabrikom vestackog djubreta na kanalu koje takodje ruzno.
  • DS

    17.04.2024 09:28
    bazeni
    BRAVO! Svaka cast na ideji!
    Krajnje je vreme da se NS prosiri sa kapacitetima za kupalista i sportske vodene aktivnosti!
    Hvala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti