Gradska vlast pripremila 362 miliona za dečija igrališta i teretane na otvorenom

Gradska uprava objavila je javnu nabavku za uređenje dečijih igrališta i teretana na 47 lokacija.
Gradska vlast pripremila 362 miliona za dečija igrališta i teretane na otvorenom
Foto: 021.rs
Vrednost ovog tendera iznosi 362 miliona dinara, što predstavlja značajno ulaganje, s obzirom na to da Grad obično izdvaja nekoliko miliona dinara za izgradnju novih igrališta.
Iz tenderske dokumentacije se vidi da, iako je najavljeno uređenje 47 igrališta i teretana, tačan broj će biti određen na osnovu cenovnika sprava i radova, a u skladu sa planiranim budžetom. 
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije navela lokacije na kojima će se graditi nova igrališta, iako su iz vlasti najavljivali po jedno igralište u svakoj mesnoj zajednici u Novom Sadu i prigradskim naseljima.
 
Građani su preko sajta Tvoj grad Novi Sad u decembru predložili lokacije za nova igrališta i tada je najavljeno da će stručne službe odrediti lokacije na osnovu tih predloga.
 
Specifikacija tendera obuhvata nabavku 52 različite sprave za dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i klupe, korpe za smeće, informativne table i metalne ograde.
 
Rok za dostavljanje ponuda na tenderu je 8. maj.
Ukoliko ne bude prigovora ili problema, radovi na gradnji novih igrališta trebalo bi da počnu tokom juna, na mestu postojećih ili novih lokacija.
 
Prema informacijama gradske uprave, u Novom Sadu postoji 228 dečijih igrališta, teretana na otvorenom i sportskih terena. 
  • Lila

    23.04.2024 11:50
    Ima previšre loše održavanih dečjih igrališta
  • Vodovod

    22.04.2024 23:09
    Dećanje
    Što više igrališta više zdrave dece.
    Zašto se neko iz grada nije setio da je na današnji dan pre 25 godina pukom srećom preživelo raketiranje Žeželjevog mosta par radnika Novosadskog vodovoda i kanalizacije.
  • Marija

    22.04.2024 23:07
    Lepo
    A da sad komunalna policija zivne a ne da vandali i huligani sve pokvare za par meseci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.