Gradonačelnik Novog Sada veliča Vučića: Ovaj dan pamtićemo po njegovoj beskompromisnoj borbi

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić pružio je, kako kaže, podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici u UN.
Gradonačelnik Novog Sada veliča Vučića: Ovaj dan pamtićemo po njegovoj beskompromisnoj borbi
Foto: 021.rs
On je na Instagramu objavio fotografiju Vučića koji je ogrnut zastavom Srbije.
"Ovako se brane istina i pravda! Ovako se bori za svoj narod i svoju Srbiju! Ovaj dan pamtićemo i zapamtićemo po beskompromisnoj borbi našeg predsednika i beskrupuloznom falsifikovanju istorije od strane nekih "moćnika", napisao je Đurić.

Dodao je da je ponosan na predsednika Srbije.

Podsetimo, generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas sa 84 glasa "za" Rezoluciju o uspostavljanju 11. jula kao međunarodnog dana sećanja na genocid u Srebrenici.

Protiv rezolucije je glasalo 19 država, dok je 68 bilo uzdržano.
U rezoluciji se podseća na presude Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu i Međunarodnog suda pravde u Hagu, kojima je zločin u Srebrenici okarakterisan kao genocid. Podseća se i da se 2025. navršava 30 godina od genocida u Srebrenici u kojem su 1995. izgubljena najmanje 8.372 života.
 
Naglašava se odgovornost država da okončaju nekažnjivosti za genocid, zločine protiv čovečnosti, ratne zločine i druga kršenja međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog zakona o ljudskim pravima i da krivično gone odgovorne za takva dela da bi se izbeglo njihovo ponavljanje i došlo do održivog mira, pravde, istine i pomirenja.
 
U konačni tekst ubačena su i dva amandmana u kojima se ističe da se "krivična odgovornost po međunarodnom pravu za zločin genocida ne može odnositi na bilo koju etničku, versku ili neku drugu zajednicu u celini", kao i "čvrsta posvećenost održavanju i jačanju jedinstva u različitostima u Bosni i Hercegovini".. 

Komentari 48

  • Sosa

    24.05.2024 11:59
    Junačine
    Sve pobeda do pobede a mi tonemo sve dublje...
  • Voja

    24.05.2024 08:46
    Poraz
    Ovaj dan će se pamtiti po kolosalnom porazu jedne politike.
  • Zeze

    24.05.2024 07:37
    Sta za tebe reci
    Kalibar budale na kvadrat pandorina kutija je otvorena sto vas pre odjurimo iz ns bolje za nas napred stadioni ekspo hramovi ovo ni orvel nije mogao zamisliti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.