Potpisan ugovor za uređenje Futoškog parka: Biće izdvojeno 448 miliona

Uređenje i obnova Futoškog parka koštaće 448 miliona dinara, saopštio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Kako je gradonačelnik napisao na svom Instagram profilu, Sporazum o bespovratnoj dodeli sredstava u okviru projekta LIID potpisan je sa ministrom za infrastrukturu Goranom Vesić, a u prisustvu predstavnika Ambasade Francuske i predstavnika projekta LIID, kao i predsednika Opština Kula, Svrljig, Svilajnac, Titel i Požega.
"Prošle godine smo pokrenuli ovaj značajan projekat i sada krećemo sa obnovom Futoškog parka, jednog od najlepših parkova u Novom Sadu", napisao je Đurić.
Ova višemilionska investicija omogućiće obnovu svih staza u okviru parka, uvođenje ograde, zamenu postojećeg mobilijara i postavljanje novog, kao što su setovi za šah i stolovi sa klupama.
 
"Ulaz iz Hajduk Veljkove ulice će dobiti novi izgled sa malim trgom i zelenom površinom, dok će centralni plato biti mesto za izložbe i razne manifestacije. Biće opremljen česmama, a posebno se radujemo rekonstrukciji jezera", naveo je Đurić.
 
 
Kako je dodao, druga faza izgradnje biciklističke staze Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Kisač – Čenej je u toku, finansirana sredstvima iz budžeta Republike Srbije kroz projekat LIID.

"Pored toga, sredstva od oko 52 miliona dinara su opredeljena za parterno uređenje dvorišta vrtića 'Crvenkapa' u Futogu", istakao je gradonačelnik Novog Sada.

  • Luna

    27.05.2024 22:43
    Dalje ruke...
    ... od Futoskog parka! Sve sto dotaknete upropastite, tu trava vise ne raste! Gde ste Novosadjani, svojim telima ispred masina treba braniti Futoski park i Liman kod Stranda! Kad vec nismo znali da odbranimo centar grada...!
  • Miloš

    27.05.2024 22:24
    Molim vas nemojte
    Samo pogledajte šta je urađeno sa Limanskim parkom. Posečeno drveće i smanjene travnate površine za 50%. Ima snimak iz vazduha pre i posle uređenja. Pešačke staze su preširoke, kao ulice, kamioni mogu da prolaze. Pola parka je beton. Novi park Naselje- Detelinara, još gore, drveća skoro nema, travnatih površina malo, klupe na suncu, ali betona ima dosta. Jedino je dobro što ima dečije igralište. Bilo bi pravo iznenađenje kad bi Novi Sad dobio pravi PARK, da bude ZELEN, drveće, trava, klupe i eventualno cveće . I da drveće bude pravo, a ne ovo "bonsai" drveće koje ni ne pravi hladovinu, a već godinama je u modi u NS.
  • Hm

    27.05.2024 21:22
    Sram vas bilo
    Oteracete i to malo veverica iz parka, sram da vas bude. Uzimate novce i skrnavite grad, ološi jedni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti