Skandal na takmičenju iz matematike u Jovinoj gimnaziji

Na državnom takmičenju iz matematike za novosadske srednjoškolce održanom u Jovinoj gimnaziji, članovi komisije verbalno su napali jednog od učenika zbog čega je morala da interveniše policija.
Na državnom takmičenju iz matematike za novosadske srednjoškolce održanom u Jovinoj gimnaziji, članovi komisije verbalno su napali jednog od učenika zbog čega je morala da interveniše policija.

Pripadnike MUP-a pozvao je otac šesnaestogodišnjeg učenika drugog razreda specijalnog matematičkog odeljenja Jovine gimnazije, koji je pre incidenta od komisije zatražio uvid u svoj rad. Kako piše Press, dečak je tražio da vidi gde je pogrešio i pozvao se na činjenicu da je to njegovo pravo, na šta su profesori burno reagovali i izvikali se na njega.

Direktor gimnazije Radivoj Stojković kaže za taj list da u stresnim situacijama kao što su takmičenja profesori nipošto ne smeju da budu emotivni. On je dodao da očekuje da će se roditelji učenika žaliti Izvršnom odboru Društva matematičara Srbije, koje bi trebalo da utvrdi da li je bilo propusta u proceduri takmičenja.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u epizodi Teleplova ''Incident u Jovinoj''

  • 31.03.2012 15:59
    Za stoku nije nauka
    Sobzirom da su odavnina ovi krajevi poznati po uzgoju svinja ,krava...matematika i fizika tu nema sta da traze.
    Ukoliko se uzme u obzir i prisutnost kopupcije kod bar 80 procenata profesora dobija se kompletna slika balkanskog primitivizma.
  • Laz

    21.03.2012 19:11
    @Miroslav
    Ako ne lazes, a lazes najstrasnije, navedi imena ljudi u toj nezavisnoj komisiji!!!
  • ghj

    21.03.2012 18:00
    @Miroslav
    To nije tacno. Zasto lazes?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.