Koncert Balaševića noć pred izbore na Trgu slobode

Noć pred otvaranje birališta u Novom Sadu, odnosno u subotu 5. maja uveče, Đorđe Balašević će sa svojim bendom održati koncert na Trgu slobode.

Noć pred otvaranje birališta u Novom Sadu, odnosno u subotu 5. maja uveče, Đorđe Balašević će sa svojim bendom održati koncert na Trgu slobode.

Tokom praznika na ulicama Novog sada pojavilo se nekoliko bilborda koji koncert najavljuju pod sloganom "Panonska mornarica NS u matičnoj luci" i porukama tipa "Mi smo kanda ista banda?" ili "Sad utuli fenjer, ugasi šibicu".

Aleksa Balašević je poručio da koncert njegovog oca ispred Gradske kuće nema veze sa izborima već je pozicioniran tako da bude "tačno između Oljinog i Đoletovog rođendana".

Portal svet.rs je objavio da je koncert ustvari Balaševićevo "vraćanje duga" vladajućoj partiji za finansijsku podršku filmu "Kao rani mraz" i što su mu ćerke dobile posao u državnoj administraciji - Jovana u Gradskoj kući, a Jelena u Vladi Vojvodine. Jelena je inače na listi Demokratske stranke za predstojeće lokalne izbore, dok je Đole Balašević već pre četiri godine javno podržavao Borisa Tadića na predsedničkim izborima kada se pojavio na bini na predizbornom mitingu Demokratske stranke.

Koncerti kao podrška određenoj političkoj opciji pred izbore nisu novost, niti su novost da se javne ličnosti javno opredeljuju. Čuvena je turneja "Vreme je" pred oktbarske promene 2000-te, a i sam Balašević je Novosađanima te godine držao koncert kao podrška tadašnjoj opoziciji.

Analitičari kažu da popularni pevači svojim nastupima na predizbornim skupovima mogu da utiču na neopredeljene birače, odnosno da "u svakom slučaju, ne može da škodi". Predizborne koncerte ovde je prvi napravio pokojni Željko Ražnatović Arkan na parlamentarnim izborima 1993. godine. Bio je to šou koji je punio sportske hale širom Srbije jer je narod, besplatno, mogao da sluša Cecu, Džeja, Olivera Mandića...

Komentari 202

  • Dakulapro

    05.05.2012 18:20
    Tito
    pevo je Djoka i Titu ,to ste zaboravili!
    tad je bio pionir-revolucionar.
  • aleksandra

    27.04.2012 19:35
    glasam za djoleta
    jedva cekam 5 maj i koncert.
  • 23.04.2012 20:25
    Detelinara
    Naravno da koncert ima veze sa politikom i ne bi izazvao toliko negativnih reakcija samo da Đole nije dao onako inbecilno objašnjenje... kao mi nemamo pojma... Da je ćutao, pa ok, ovako nam vređa inteligenciju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti