Besplatna zdravstvena zaštita za novosadsku "decu ulice"

Deca koja žive i rade na ulici u Novom Sadu ubuduće bi trebalo da dobiju redovnu zdravstvenu zaštitu.
Deca koja žive i rade na ulici u Novom Sadu ubuduće bi trebalo da dobiju redovnu zdravstvenu zaštitu.Očekuje se da će to omogućiti Protokol o saradnji između Cenra za socijalni rad u Novom Sadu i Ekumenske humanitarne organizacije koji je danas potpisan u Gradskoj kući. Direktor Centra za socijalni rad Novog Sada Gojko Vujnović, istakao je da je cilj projekta podsticanje socijalne kohezije i prevazilaženje diskriminacije u drušvtu, povećanjem vidljivosti dece uključene u život i rad na ulici.

"Deca ulice su problem s kojim se Novi Sad suočava godinama, a ovim projektom se ukazuje ne samo na potrebu da se sklone s ulice, nego i da moraju da dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu", istakao je Vujnović.

Prema nezvaničnim podacima, na ulicama glavnog grada Vojvodine živi i radi oko 300 dece koja se prvenstveno bave prošnjom.

  • Novosadjanka

    21.06.2012 07:35
    Nemojte da dopustite da Vas neko laze...
    Strasno, ali ovo je nasa stvarnost http://www.021.rs/Info/Srbija/Zdravstvo-pred-bankrotom.html tako da mislim da Direktor Centra za socijalni rad Novog Sada Gojko Vujnović, kupi poene na vrlo cudan nacin... Mislim da bismo umesto lupanja + i - trebali da se zapitamo... gde su nase pare... cula sam da su zaposleni koji su u njihovoj direkciji dobili otpremninu ponovo vraceni za posao... msilim da POLICIJA treba daradi svoj posao...kao i TUZILASTVO... aliopet se vracamo prvo treba ocistiti SUDOVE...
  • 21.06.2012 07:23
    kako imate obraza da i temu o deci okrenete na prokletu politiku!?
  • Majka

    21.06.2012 07:18
    S koje kruske su neki pali?
    Prvo:
    - Mesecima zovem centar za socijalni rad zbog dece koja prose kod Merkatora, niko nije nadlezan
    - Ekumensku organizaciju sam pitala zasto ne urade nesto, oni su rekli da su im ruke vezane da se deca vracaju da prose ma sta oni uradili...

    Drugo:
    - Ta deca NE SMEJU da rade, jer od svog rada imaju slabe vajde, ako svi znaju ko su njihovi kapoi i makroi zasto se ti ljudi ne uhapse, proteraju?

    Trece:
    - Uveli ste nam zakone koji su van svake pameti, bukvalno pretite roditeljima sudovima ako lupe dete po guzi a svi dozvoljavaju ovo NEHUMANO izradbljivanje dece...

    Cetvrto:
    - Svi koji se tako zdusno zalazu za prava dece ulice neka se zapitaju gde su bili kada se donosio zakon o privatnim izvrsiteljima koji imaju pravo da izbace iz kuce i decu i bebe i Vas draga gospodo... jer svako se moze naci u takvoj situaciji, danas je dovoljno da budes zirant i da ostanes bez svega

    Peto:
    Da li vi znate da para nema?
    http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/zdravstvo_pred_bankrotom.55.html?news_id=242596

    Pozdrav. Zao mi je dece i te i moje sto zive u ovakvom licemernom drustvu koji najstrasnije za svoje ciljeve kosristi tudju muku, pa i decju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti