Radnici "Noviteta" štrajkom do knjižica

Zaposleni u "Novitetu" opet štrajkuju, jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka.

Zaposleni u "Novitetu" opet štrajkuju, jer poslodavac nije poštovao dogovor o izmirenju obaveza za penzijsko i zdravstveno osiguranje iz Sporazuma o prekidu štrajka.

Radnicima su zdravstvene knjižice važile do juče, 17. jula, a od danas su bez zdravstvenog osiguranja. 

 "Novitet" za doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje duguje oko 43 miliona dinara i založio je mašine kao garanciju, prenosi Dnevnik.

Štrajk u nekadašnjem tekstilnom gigantu je prekinut pre nepunih mesec dana potpisivanjem sporazuma posle više od dve sedmice štrajkovanja. Povod za štrajk bili su neuplaćeni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje u protekle dve godine i kašnjenje dva dela plate, aprilske i majske zarade.

Radnici ovog preduzeća su, inače, u sindikalnim krugovima prepoznati kao veoma odgovorni i organizovani, koji svoja prava koriste do maksimuma i protiv svake nepravde u preduzeću se bore sa poslodavcem.

  • -

    19.07.2012 10:11
    -
    nema komentara? kada dodju po vas nece niko biti da vas brani.

    ocigledno je da se ns finansira iz budzeta.jedva cekam otcepljenje i skresan budzet.

    toliko o solidarnosti i nebeskom narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.