Izdavanje dozvola za baštu prilika za mešetarenje

Udruženje ugostitelja traži od Uprave za komunalne poslove da se reši nekoliko problema oko izdavanja dozvola za letnje bašte.
Udruženje ugostitelja podnelo je Upravi za komunalne poslove inicijativu koja se odnosi na problem izdavanja dozvola za letnje bašte.

Sekretar Udruženja ugostitelja, Tihana Vidaković, ističe  da je za postavljanje letnje bašte potrebna saglasnost okolnih objekata što ugostitelje može dovesti u nezavidan položaj.

"Prvi problem koji se navodi u inicijativi tiče se izdavanje saglasnosti susednih lokala za držanje letnje bašte. Stvara se mogućnost takozvanog mešetarstva, odnosno da vlasnici okolnih objekata traže novac za davanje svoje saglasnosti", navodi Vidakovićeva.

Ugostitelji zahtevaju i da se smanji naknada koja se plaća "Gradskom zelenilu" za ozelenjavanje površina.

"Cena ozelenjavanja površine je hiljadu dinara po metru kvadratnom, a dobro znamo da je realna cena 500 dinara. Takođe, činjenica je da se površine ozelenjavaju nakon uklanjanja bašti, u oktobru ili novembru, kad dolazi zima, i uslovi za vegetaciju nisu najbolji", smatra Vidakovićeva.

Ona dodaje da u inicijativi stoji i zahtev da se smanji visina taksi koje plaćaju vlasnici ugostiteljskih objekata na vodi, jer zbog specifične delatnosti ionako već plaćaju dodatne takse i dozvole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti