Sprema se hapšenje Đurića zbog Noviteta?

Policija trenutno proverava poslovanje mnogih privrednika za koje se sumnja da su vršili finansijske malverzacije, a jedan od njih je i prvi čovek Partizana, inače vlasnik Zekstra grupe Dragan Đurić.

Policija trenutno proverava poslovanje mnogih privrednika za koje se sumnja da su vršili finansijske malverzacije, a jedan od njih je i prvi čovek Partizana i vlasnik Zekstra grupe Dragan Đurić.

Prema nezvaničnim informacijama, češlja se poslovanje firmi Novitet, Dunavka i Zekstra, koje posluju u okviru Zekstra grupe. 

Od Agrobanke, ove firme su uzele kredit vredan između sedam i 10 miliona evra, a koji nisu vratile. Prema podacima Narodne banke Srbije (NBS), kompanija Zekstra grupa je u blokadi od 21. avgusta 2012. godine zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

Kako je 021 ranije pisao, prema finansijskom izveštaju Noviteta za 2011. godinu, potraživanja prema matičnom pravnom licu su 82.275.000 dinara. Vlasnik 85,15 odsto akcija Noviteta je Zekstra, čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić sa udelom od 99,24 procenta.

Dragan Đurić je pre nekoliko godina privatizovao i Veterinarski zavod, tačnije otkupio najveći deo njegovih akcija, a u to vreme, bio je član Demokratske stranke.

Inače, interesantno je da su sponzori FK Partizan do nedavno bili Nibens grupa, u vlasništvu Miroslava Miškovića, a sponzorstvo je prekinuto onog trenutka kada je protiv najbogatijeg Srbina pokrenuta istraga.

Isti je slučaj i sa Agrobankom, koja je nestala sa liste sponzora Partizana onog trenutka kada je krenula čitava afera u vezi sa ovim slučajem, a pretpostavlja se da je to jedan od razloga finansijske krize u Humskoj.

  • PRAVDA

    17.12.2012 08:22
    PRAVDA
    Druženje sa Miškovićem ne može da škodi.
  • brka

    17.12.2012 07:42
    istina
    Djuric je unistio Novitet,ta firma je davala redovno plate cak i za vreme sankcija,lik je devastirao Novitet


    pola minuta od Noviteta je AMB grafika koju je kupio Stylos i upropastio je

  • MarkoSPS

    17.12.2012 07:15
    Novitet plaćao
    Novitet plaćao donacije za Ljajićevu /SDP S/ stranku iako je bio u stečaju i radnicima nije isplaćivao plate.
    U finansijskom izvestaju za 2011 god. stoji na više mesta donacija AD Novitet Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.