Gradonačelnik pisao vlasniku Noviteta

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je danas na vlasnika preduzeća Novitet Dragana Đurića da sa zaposlenima koji mesecima nisu dobili platu uspostavi konstruktivan dijalog.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević apelovao je danas na vlasnika preduzeća Novitet Dragana Đurića da sa zaposlenima koji mesecima nisu dobili platu uspostavi konstruktivan dijalog.

U otvorenom pismu koje je Vučević uputio zajedno sa članom Gradskog veća za privredu Goranom Sečujskim, Đuriću je poručeno da je neophodno da se angažuju svi raspoloživi resursi za definisanje jasnog pravca razvoja Noviteta i da se uspostavi konstruktivan i produktivan dijalog sa zaposlenima koji predstavljaju najveći potencijal tog preduzeća.

Vučević i Sečujski su većinskom vlasniku Noviteta uputili pismo nakon što su obavešteni od zaposlenih da im nisu isplaćene zarade za oktobar 2012. godine, kao i pripadajući porezi i doprinosi, prema rokovima koji su bili prethodno dogovoreni sa gazdom.

 "Iako postoje brojne poteškoće na tržištu koje otežavaju poslovanje Noviteta, ipak najveći problem leži u neizvesnosti sa kojom svakodnevno živi oko 180 zaposlenih u ovom preduzeću u koje su mnogi od njih uložili ceo svoj radni vek", navodi se u pismu.

Vučevič i Sečujski su ocenili da Grad Novi Sad veruje u ovo preduzeće, kao i u volju i želju zaposlenih da nastave rad.

"Činjenica je da Novitet ima mogućnosti da opstane na tržištu, jer svi podaci o izvozu tekstilnih prizvoda iz Srbije, kao i zainteresovanost poznatih svetskih proizvođača iz tekstilne industrije za lociranje svojih proizvodnih kapaciteta u Srbiji idu u prilog veri u budućnost Noviteta", navedeno je u otvorenom pismu.

Radnici "Noviteta" od 28. februara su u štrajku, jer je vlasnik firme Dragan Đurić još jednom pogazio obećanje o isplati zaostalih dugovanja.

  • zlatica

    14.02.2013 16:08
    drada gospodo evo jos jedna radna nedelja prodje a plate i doprinosa za radnike Noviteta nema .Nadam se da ce sva javna preduzeca kome ovi radnici duguju(racuni za struju,informatiku,telefon itd.)imati rszumevanja i nece podnositi tuzbe vec ce cekati na DJURICA ,posto ga je gradonacelnik pozvao da se izjasni po potanju ovog preduzeca.Dok se vlasnik ne javi verovatno ce proci mnogo vode kroz dunav a mnogi radnici izbaceni iz svojih stanova zbog neplacenih racuna.
  • Filip

    14.02.2013 10:34
    Они који не исплаћују зараде опасни су за државу јер стварају потенцијалну социјалну бомбу. Шта ће тај народ радити ако нема шта да
    једе и да обуче?
  • Misko

    14.02.2013 10:32
    Шта мисле такви људи од чега ће живети радници и њихове породице?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti