Radnici "Noviteta" protestovali ispred Skupštine grada

Nekoliko desetina radnika Noviteta okupilo se danas ispred Skupštine grada kako bi izrazili nezadovoljstvo situacijom u kojoj se ovo preduzeće nalazi.

Nekoliko desetina radnika Noviteta okupilo se danas ispred Skupštine grada kako bi izrazili nezadovoljstvo situacijom u kojoj se ovo preduzeće nalazi.

Članovi sindikata "Solidarnost" u ovom preduzeću gradskim odbornicima delili su letke na kojima su bili istaknuti problemi zaposlenih. 

Kako je navedeno na flajerima, njima nisu uplaćeni doprinosi od jula 2010. godine, od oktobra prošle godine nemaju overene zdravstvene knjižice, a poslednju platu su dobili u novembru 2012.

Kako je 021 i ranije pisao, svi objekti "Noviteta" su pod hipotekom drugih preduzeća kojima je takođe vlasnik Dragan Đurić, zbog čega on ni u slučaju gašenja preduzeća neće biti na gubitku.

  • миша с.

    24.03.2013 08:59
    ...Јошка, Јошка, нисмо сви исти
    Каква је то манипулација ако се ПРАВИ СИНДИКАТ
    бори за запослене ? Манипулатори су у кабинетима,
    а не на улицама ! Ти исти манипулатори одлучују
    у Социјално економским саветима и о вашој
    судбини. Како ? Знате то и осећате на својој кожи. Зашто то дозвољавате, зашто се не буните ?
  • Joshka

    24.03.2013 00:36
    Manipulacija
    A za nas u privatnim firmama niko ne mari. Koliko je radnika zaposlenih u privatnim firmama bez doprinosa, koliko nam plate kasne? Mi nemamo pravo da štrajkujemo. Ovo se zove manipulacija radnicima i to od strane sindikata.
  • Ja

    23.03.2013 00:10
    Ovome nema kraja gde je vlast sta se ovo desava,ajde sad Vucicu pohapsi bandu do kraja,ima jos Miskovica i Djurica, Sitnim poslodavcima naplate 80 hiljada kada ne plate doprinose 2 dana a sta sa ovima....zalosno i bedno, sramota za drzavu i grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti