Nove fasade samo gde Grad ima poslovni prostor

Obnova fasada u Novom Sadu radiće se samo na zgradama u kojima Grad ima poslovni prostor, a minimalno finansijsko učešće skupštine stanara iznosiće 30 odsto od cene investicije, saznaje Radio 021.

Obnova fasada u Novom Sadu radiće se samo na zgradama u kojima Grad ima poslovni prostor, a minimalno finansijsko učešće skupštine stanara iznosiće 30 odsto od cene investicije, saznaje Radio 021.

Iako je ova akcija najavljena u februaru, pravilnik na osnovu kog će se odlučivati koje zgrade će imati nove fasade još je u izradi. Članica Gradskog veća za urbanizam, Jelena Atanacković Jeličić, kaže za Radio 021 da bi konkurs trebalo da bude raspisan uskoro.

"Pravilnik nije još usvojen od strane Gradskog veća, ali je u nekoj svojoj finalnoj verziji. Imamo neku približno konačnu verziju konkursa, tako da se nadamo da se time približavamo kraju, odnosno njegovom raspisivanju", rekla je ona.

Raspoloživa sredstva za finansiranje iznose 25 miliona dinara, a jedan od glavnih kriterijuma biće činjenica da li je neka fasada opasna po bezbednost građana. (Asja Francisti)

  • tako mora biti

    09.05.2010 12:39
    Naravno da nece odrzavati fasade,krovovr,oluke, kada objekat star 100 i vise godina bude totalno oronuo, e tada na scenu stupa grad, koji ce dati dozvolu za rusenje nekom od poznatih gradjevinaca-investitora, sa obrazlozenjem da su to stari i trosni objekti a sto ti objekti grad cnine bas takvim kakav je, lep, prijatan sto ima svoju pricu, da ne govorim sto ti objekti imaju jos nekog daljnjeg naslednika, to nije vazno, vazno je biti dobar sa gradskim vlastima...
  • Dr Petrović

    08.05.2010 20:05
    Fasade još od Spens-a nisu obnavljane. Pa kako onda neko da očekuje da nisu opasne. Otpadaju, to je preteća teška povreda. 1 tužba grada za takvu povredu ( nedajBože sa letalnim ishodom )grad može da košta kao 10, 20 fasada, a život niko ne može da nadoknadi. Poskidajte stubiće i prodajte ih u staro gvožđe, a onog ko ih je tu natakario, pred narod da obrazloži zašto je to uradio. Isto sa parkom na limanu, eko parkom, kejom, kuglama, behatonom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti