Novi Sad dobija najsavremenije pristanište u Evropi

Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije najsavremenije međunarodno turističko pristanište u Evropi površine 450 kvadratnih metara, koje će imati menjačnicu, prodavnicu i restoran.
Novi Sad bi uskoro trebalo da dobije najsavremenije međunarodno turističko pristanište u Evropi površine 450 kvadratnih metara, koje će imati menjačnicu, prodavnicu i restoran.

"Gradsko zelenilo" postiglo je dogovor sa gradom da iz kapitalnih investicija početkom sledeće godine bude izdvojeno 30 miliona dinara za završetak nadogradnje korita pristana. Polovina novog pristana, odnosno njegovo korito odavno je izgrađeno u Bačkom Monoštoru.

"Korito je konzervirano kako bi se zaštitilo od propadanja i trenutno je ukotvljeno na prevodnici u Primorskoj ulici. Ostalo je da se urade nadogradnja i prilaz. Projektom su predviđeni i restoran i menjačnica", kaže Ivan Nožinić, savetnik generalnog direktora "Zelenila".

Ovo gradsko preduzeće naplaćivaće privez teretnog broda u trajanju od sat vremena 3.300 dinara, a svaki sledeći sat 2.200 dinara. Gradska taksa po putniku iznosi 250 dinara.

  • 09.04.2014 08:21
    Kakve veze ima Gradsko zelenilo sa Dunavom i sa delatnošću rečnog pristaništa. Sam naziv ovog preduzeća kaže da je priroda delatnosti Gradskog zelenila ono što je zelenilo (travnjaci, parkovi, drvorediu...) I, kakve koristi ima grad od kruzera, oni samo ispuštaju gorivo i mazivo u Dunav, talasima podrivaju obalu, remete živi svet u reci, itd. čime se bave "Vode Vojvodine", zar nije važnije osposobiti "Heroj Pinki", Luku Novi Sad, to je proizvodnja i stvaranje društvenog proizvoda.
  • Ludak novosadski

    12.09.2013 18:30
    Ludilo!
    Aha ha ha ha haaa... he he he heeeeee. hahahaaaa
    He he he he he heeeeee...
  • rupert

    12.09.2013 18:30
    Kakvo je to pristanište od 20x20 metara?? Taman da stane ta menjačnica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti