"Radnici Noviteta Đurićevi robovi"

Radnici Noviteta odustali su od današnjeg protesta i obustavili su štrajk, jer su u međuvremenu dobili plate za septembar.

Podsetimo, radnici Noviteta ove godine nisu radili više od šest meseci.

Radnici Noviteta odustali su od današnjeg protesta i obustavili su višednevni štrajk, jer su u međuvremenu dobili plate za septembar.

Predsednica sindikata Solidarnost Gordana Kojić rekla je za 021 da je razočarana odlukom zaposlenih da nastave sa radom, zato što poslodavac nije ispunio uslove koje su oni postavili.

"Radnici nisu svesni situacije u kojoj se nalaze, da su Đurićevi robovi. Sindikat nije saglasan sa odlukom o prestanku štrajka zato što je septembarske plate dobio samo deo radnika. Po kolektivnom ugovoru, koji je u fabrici važeći, već je vreme i za oktobarske plate", kaže Kojić.

Podsetimo, radnici Noviteta ove godine nisu radili više od šest meseci, a proizvodnja je ponovo pokrenuta početkom septembra, nakon što im je povezan radni staž i overene zdravstvene knjižice.

  • IVAN

    22.11.2013 08:07
    NEODGOVORNOST
    Zbog lošeg rada izdajničkih Sindikata koje svaka vladajuća politika uvažava kao reprezentativne, iako nisu! mnogi radnici ne veruju sindikatima
    koji hrabro štite svoje članstvo!Međutim, veliki uspeh i pomak u našem društvu je ako čovek proceni da ne treba da pripada organizacijama koje su godinama bile sposobne samo da nabavljaju luk, krompir i organizuju sportske radnicke igre.Radnike nisu edukovali jer su velike sindikalne vođe gledale i dan danas gledaju samo lični interes.
  • 21.11.2013 22:31
    ssss
    danas sam gledao neku konferenciju za stampu saveza sam. sind. srbije

    kako bogato i kako bahato a od nasih para
  • 21.11.2013 13:23
    svi radnici su danas robovi a državni nameštenici kao da su nameštenici najbogatije zemlje na svetu. Dva sveta.
    Od tog neisplaćenog ovi gmazovi jos traže traže oformljuju vojsklu da uteraju dugove na neizvršene usluge, za nepostojeće tel impulse, nepostojeće kwh,za čišćenje nepostojećih dimnjaka. Kuda to vodi ko ne ume da zaključi neka zove najveću budalu da je pita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti