Upozorenje građanima da uklanjaju sneg i led sa trotoara

Uprava za inspekcijske poslove opominje građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata.
Uprava za inspekcijske poslove opominje građane da su dužni da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza koje koriste ispred poslovnih objekata.

Preduzeća, ustanove, druga pravna lica i preduzetnici moraju u slučaju poledice da posipaju odgovarajućim materijalom prostor od kolovoza do objekta, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekta ako predstavljaju opasnost.

Ove obaveze odnose se i na skupštine stanara stambenih zgrada, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća. Takođe je predviđeno da pri uklanjanju snega i leda sa krovova zgrada, prolaznici moraju biti upozoreni, vazdušne instalacije i vodovi sačuvani od oštećenja, oluci i slivnici se ne smeju zatrpavati, a sneg i led se odlažu tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom.

Ukoliko uklanjanje snega nije moguće, dužni su da blagovremeno postave odgovarajuće oznake upozorenja o opasnosti od obrušavanja snega i leda sa krovova, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja ugroženih delova na trotoaru.

Za neispunjavanje obaveza za pravno lice i preduzetnike izriče se kazna u iznosu od 20.000 dinara, kao i 5.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu. Stambene zgrade imaju status pravnog lica, a predsednik skupštine stanara status odgovornog lica u pravnom licu. Za vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuæa mandatna kazna za fizičko lice iznosi 5.000 dinara.

Kontrolu i sankcionisanje navedenih odredbi u narednom periodu vrše Sektor komunalne policije i Oblast komunalne inspekcije. Kršenje pomenutih obaveza moguće je prijaviti telefonom na brojeve dispečer centra Gradske uprave za inspekcijske poslove: 021/4872-402, 021/4872-403 i 021/4872-404.

  • 25.11.2013 21:26
    800 evra?
    vidi ovo, izmisljeno je vec pa ako je duzni metar od 10-20 eur sa ugradnjom, izracunaj koliko ste mogli da ugradite ove godine za 800 eur?

    http://rovex-grejanje.com/grejaci-za-oluke
    http://www.sobel.rs/

    a ima ih jos, samo upisi: grejaci za oluke

    ali mi uvek govorimo o zlu kad dodje a ne da ga izbegnemo
  • NSgari

    25.11.2013 18:51
    ..
    Secam se pocetkom godine kada se topio sneg, znaci sa krova nase zgrade onaj debeli sloj snega je pao na parking i ostetio neku polu mrtvu ficu, pa smo svi iz zgrade lepo dali 2000 i kusur dinara sto je u zbiru izaslo oko 800e. E sad svako normalan zna da fica ne kosta toliko, ali opet kako da ocistim sneg koji je na krovu a da pritom ne ubijem sebe ili nekog dole kada ga srusim. Ne mogu ga istopiti to je sigurno, koliko sam shvatio vazno je da okacite nalepnicu ispred zgrade "ne parkiraj padaju ledenice" pa ako padne niste krivi, navodno. Ne pamtim da je donet zakon koji nam nije uterao.. ili jos bolje da kazem isterao pare iz dzepa
  • Cistac

    25.11.2013 14:06
    Ispred zgrade
    Ja ocistim ispred ulaza i onda prodje gari iz sluzbe sa cistacem i nabaca mi sneg ispred ulaza. Znaci treba da cekam da on prodje, pa da ja radim. Ali onda cu raditi vise, jer on vise snega nabaca. Uglavnom naje*aces sta god uradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti