Uređenje Satelitske i Riblje pijace u toku ove godine

Satelitska i Riblja pijaca trebalo bi da budu proširene i uređene u toku ove godine.
Satelitska i Riblja pijaca trebalo bi da budu proširene i uređene u toku ove godine.

 

Direktor "Tržnice", Miloš Tubić, rekao je za "Dnenvik" da ovo preduzeće za tekuću godinu planira ova dva velika projekta, a oba su u vezi sa gradskim projektnim aktivnostima.

"JKP "Tržnica" će u ovoj godini proširiti i urediti Satelitske pijace, a to će biti urađeno paralelno sa izgradnjom Bulevara Bate Brkića. Ovaj projekat bi trebalo da počne u junu, a radiće se u dve faze, što će omogućiti da pijaca funkcioniše tokom radova. Biće proširena ponuda na Satelitskoj pijaci. Za ovu godinu planira se rekonstrukcija najstarije gradske pijace, Riblje, što će se raditi uporedo sa uređenjem Trga revolucije", istakao je Tubić.

Deo Riblje pijace biće preuređen u etno pijacu, a drugi deo sa tezgama biće modifikovan na taj način da će svaka tezga biti obeležena i jasno naznačena da li je u pitanju organska proizvodnja i odakle je proizvođač.

"Takve pijace postoje svuda u svetu i pokazuju se kao veoma uspešne i primamljive narodu. Takođe, postojaće i prostori na najstarijoj pijaci za vinoteku gde će moći da se degustiraju vojvođanska vina, kao i deo gde će se spremati i konzumirati lokalni specijaliteti na licu mesta", objašnjava Tubić.  

Ove godine biće rešen i problem golubova koji su se nastanili na krovu Limanske pijace i prljaju proizvode zakupcima, zbog čega su se neretko čule žalbe prodavaca na ovoj pijaci. Raspisan je tender za sve izvođače koji se bave održavanjem i saniranjem metalnih konstrukcija, odnosno montažom zaštitinih iglica od golubova. Nakon završenog tendera, sam posao, odnosno montaža potrajaće svega nekoliko dana.

  • kolikojaznam

    24.03.2014 09:45
    kolikojaznam
    nasao ovaj dozivotni student FTN da uredjuje pitanja pijaca. e svasta.
  • 24.03.2014 08:57
    Sima
    Ako ih zamisljete kao Limansku pijacu, bolje nemojte.
  • bns

    24.03.2014 08:53
    Nadam se da neće naružiti Riblju pijacu, kao što su to uradili sa Futoškom kroz koju se jedva može proći.
    Njaviše volim pazariti na Ribljoj, jer je onako prava stara pijaca sa dobrom atmosferom, prozračna, širokih redova, mogu lepo biciklom brići, a prodavci su ljubazni.
    Trg revolucije ne postoji. Ispravite članak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti