U petak počinje Infant

Predstavom "Tamo nema ničega – ili da li snovi spavaju u toku dana" mađarske grupe "Simptomi", u petak će na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta biti otvoren "Infant".

Predstavom "Tamo nema ničega – ili da li snovi spavaju u toku dana" mađarske grupe "Simptomi", u petak će na maloj sceni Srpskog narodnog pozorišta biti otvoren "Infant". Izvršni producent Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra, Simon Grabovac, kaže da će se osim u Srpskom narodnom pozorištu predstave realizovati u Novosadskom, Pozorištu mladih, poslovnoj zgradi NIS-a, kao i na otvorenom.

"Dodeljuju se tri nagrade. Prva je nagrada za najuspeliji eksperiment i predstavu u celini. Imamo i nagradu za originalno istraživanje nekog od segmenata pozorišnog jezika i imamo nagradu za parateatarski događaj ili istraživanje u graničnim oblastima umetnosti", kaže Grabovac i dodaje da je samo prva nagrada, u vrednosti od hiljadu i po evra, novčana.

Selektorka festivala, Jadranka Anđelić, kaže da su sve predstave snažnog i specifičnog autorskog izraza. "Pre desetak godina smo govorili o novim eksperimentima, a sada je to jedna praksa. I mnoge stvari koje su bile tzv. alternativa, moderna, sada su klasika savremenog teatra. Mislim da to ovogodišnje predstave na Infantu pokazuju, da veština baratanja u tom protoku između različitih medija, govori o zrelosti produkcije", kaže Jadranka Anđelić.

Festival će biti zatvoren u petak 2. jula, predstavom "Haotični Odisej" izraelskog Iš teatra, koja će biti izvedena u čast nagrađenih. Ulaznice po ceni od 200 dinara, mogu se nabaviti u Srpskom narodnom pozorištu, kao i u ostalim pozorištima pred početak predstava. Detaljni program festivala, možete pogledati na internet strani Kulturnog centra grada (http://infant.eunet.rs/infant10/srpski/index_s.html). (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti