Novi Sad dobija Dino-park

U parku kod Železničke stanice uskoro će biti otvoren Dino-park, saznaje 021.rs. Planirano je da dve trećine parka od preko tri hektara bude ograđeno i da unutar tog prostora budu postavljenje replike dinosaurusa u prirodnoj veličini.
U parku kod Železničke stanice uskoro će biti otvoren Dino-park, saznaje 021.rs.

Ovaj park u kome će se naći veći broj skulptura dinosaurusa postaviće privatna frima u saradnji sa JKP "Gradsko zelenilo", a detalji će biti poznati tokom januara.

Očekivanja su da park privuče turiste, čime bi bio jedna od atrakcija grada. Kako bi se ova zanimljiva postavka izvela, Skupština grada je dala saglasnost da Gradsko zelenilo upiše pravo korišćenja parcele, što je neophodno za investiranje.

Planirano je da dve trećine parka od preko tri hektara bude ograđeno i da unutar tog prostora budu postavljenje replike dinosaurusa u prirodnoj veličini. Svo postojeće zelenilo i staze bi se zadražale, a postavili bi se dodatni montažno-demontažni objekti.

Dino-parkovi postoje u mnogim gradovima Evrope, a kako izgledaju možete videti na ovom snimku iz Hrvatske.

  • zo

    09.01.2015 00:06
    Deci i svima nama je potreban kiseonik. Gradsko zelenilo treba da se bavi svojom osnovnom delatnošćutu,elektro distribucija i policija takođe.Elem zelenilo treba pomenuti park da zazeleni i prošara cvećem koje bi tako mirisalo da turista čim izađe iz sredstsva prevoza ne požali što nas je posetio.Distribucija obezbedi dovoljno rasvete a policija odvoji kojeg BOBIKU.To bi bile osnovne smernice koje bi sve zadovoljile. Neko je pomenuo prostor između Bistrice i Detelinare i to je idealno. Tu ima dovoljno prostora (ako ga nisu već razdelili)za razne sadržaje.Na žalost svih nas nisu razmišljali blagovremeno.Mogla se napraviti zelena pešačka zona od Dunava pa nadalje uz bulevar sa sve dinosaurusima ,neživim i živim bićima,rekreativnim stazama i napravama,fontanicama i sl..Naravno određeni deo popuniti objektima koji privređuju i eto sreće za nas i turiste.Razmislite o preostalom delu, hotel je već tu da se turisti smeste. Još kad izmeste davno pominjanu ranžirnu stanicu eto mesta za nove sadržaje.
  • 06.01.2015 15:33
    jednom pre par godina
    U tom parku je pre par godina bilo nesto sto nisam nigde ni u Novo Sadu video...

    Bio sam slucajno oko 15 minuta samo u parku i za to kratko vreme video 3 pacova usred dana. Pa ne znam da li je zbog te dece bar stanje glodara reseno?
    Nesto ne verujem jer je sve losije nego ranije svugde a pogodovo u ovakvom mestu. I onda svi ovi sto navijaju da je odlicna ideja i neke zene kao za decu hoce ispadaju ko majmuni.
  • 02.01.2015 12:53
    ce golub i da ih posere
    Vrlo vazno da li cu da zapisavam drvo u tom parku, triceratopsa ili treksa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti