FOTO: Ulice u Novom Sadu prohodne

Sneg koji je jutros oko 5h počeo da pada u Novom Sadu za sada ne pravi probleme u saobraćaju, a 38 ekipa JKP "Put" nalaze se na terenu.
Sneg koji je jutros oko 5h počeo da pada u Novom Sadu za sada ne pravi probleme u saobraćaju, a 38 ekipa JKP "Put" nalaze se na terenu.

Foto: U. Purtić

Prema prognozama, sneg će nastaviti da pada i narednih sati, a meteorolozi su najavili da je moguće formiranje snežnog pokrivača debljine i do 30 centimetara.

Ekipe Zimske službe JKP "Put" su u tri sata počele preventivno tretiranje saobraćajnica prvog prioriteta solju, tako da su saobraćajnice bile spremne za redovan protok saobraćaja od ranih jutarnjih sati.

Foto: N. Šeguljev

Prema najavama meteorologa, sneg će intenzivno padati celog dana, pa se iz tog razloga upozoravaju vozači da ne kreću u saobraćaj bez zimske optreme i da maksimalno prilagode vožnju novonastalim vremenskim uslovima.

Foto: M. Bajin

Ekipe Zimske službe javnih preduzeća "Gradsko zelenilo" i "Čistoća" nalaze se na terenu. Kako javljaju iz "Zelenila", u toku je drugi krug čišćenja snega na prilazima mostovima, pešačkim stazama, autobuskim stajalištima, u parkovima, na Petrovaradinskoj tvrđavi i na trgovima.

Prema procenama, u Novom Sadu je palo oko pet centimetara snega, što nije veliki problem za odvijanje saobraćaja.

Foto: V. Todorović

Foto: Arslan Vlahovljak

Međutim, kako nam javljaju građani, van Novog Sada putevi nisu očišćeni.

Foto: A.Vojnović

Na autoputu Subotica - Novi Sad trenutno se nalazi ekipa koja sanira snežne nanose.

Autoput u pravcu Subotice Foto: @SandraKravitz

Radnici JKP "Put" su na mostovima i ulicama I prioriteta, tako da se omogućava redovno održavanje linija GSP-a.

U Gradskom prevozniku navode da nema kašnjenja na linijama i da autobusi u gradu, kao i na linijama ka prigradskim naseljima voze redovno. Može se očekivati da u slučaju jačih snežnih padavina prvenstveno dođe do problema ka pojedinim linijama na sremskoj strani grada, odnosno na putevima na obroncima Fruške gore. Veća gužva stvara se na putu ka Subotici, gde je jedno vozilo izletelo sa trake, javljaju nam Novosađani na putu.

Podsetimo da su prema odluci lokalnih vlasti građani u obavezi da čiste sneg ispred svojih objekata.

Foto: D. Nikolić

021.rs se zahvaljuje Novosađanima na fotografijama grada u snegu, a možete ih poslati na mejl: radio021@021.rs ili preko poruke na FB strani. (Žarko Bogosavljević)

  • siki82

    28.12.2014 23:04
    komentar
    Ne valja vam kad je čisto i prohodno...ne valja vam kad je zatrpano...pa šta vam valja?
  • 28.12.2014 20:17
    Al je dedi sa prve slike lepo.Pegla biciklom po snegu i još u kontra smeru.Stižu pokloni na vreme i pored neprohodnih ulica.
  • -

    28.12.2014 20:05
    -
    Anonimus 20:00 - Anonimus 11:11

    ovaj u 11:11 je u pravu.
    predvece je prosla grtal'ca/buldozer/stalije sa podignutom lopatom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti