Đukić: Braća Dronjak prevarili i druge pilićare

Bivši predsednik Izvršnog veća Vojvodine Đorđe Đukić najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv braće Nemanje i Stevana Dronjka za koje tvrdi da su ga u subotu pretukli.
Bivši predsednik Izvršnog veća Vojvodine Đorđe Đukić najavio je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv braće Nemanje i Stevana Dronjka za koje tvrdi da su ga u subotu pretukli.

Osim Đukića, krivičnu prijavu je najavio i vlasnik firme "Rumiks" Mirko Matijević koji kaže da su ga ista braća oštetila za tri miliona dinara.

Naime, Matijević tvrdi da su ga braća Dronjak prevarila tako što su od njega uzimala hranu za piliće, ali je nikada nisu platili i ukazuje da je u pitanju "organizovana kriminalna grupa", koju čine otac i dva sina iz Nove Pazove i iz Batajnice. "Ovo je novi vid kriminala i recept kako doći do prvih milion evra: oni imaju na desetine svojih firmi, uzimaju robu od ljudi, koju potom ne plate, ali je prodaju. Oni na isti način uzimaju u zakup objekte, ali zakupninu nikada ne plate, potom te firme završe u blokadi, a oni otvore nove firme", navodi Matijević.

Kako kaže, braća Dronjak imaju uvek jednu firmu koja je aktivna i bez blokade, preko koje vrše prodaju pilića, dok su druga preduzeća registrovana na više različitih ljudi. "Kada smo počeli da sumnjamo da smo prevareni, proverom smo utvrdili da oni imaju više registrovanih preduzeća, od kojih su neka "Fabula", "Madback" doo iz Beograda, "Intercontact", "El tel" doo iz Beograda kao i druga koja su već obrisana iz registra. Zajedničko su im višemilionske blokade na računima", kaže Matijević. Kako kaže, Stevan i Nemanja Dronjak ništa od uzete robe kao ni zakup farme nisu platili, a nakon 45 dana su tovne piliće bez ikakve veterinarske i zdravstvene dokumentacije prodavali preko divlje firme koja nije u blokadi i na taj način "zaradili" 146.000 evra.

Prema njegovim rečima, zbog ove i sličnih prevara, između 65.000 i 70.000 pilića otišlo je u promet bez veterinarskog pregleda, što znači da je moguće da se negde na tržištu prodaju pilići sa salmonelom. Matijević je od policije i pravosuđa zatražio da razotkriju "ceo klan", kako bi prestali da varaju građane.

Đorđe Đukić kaže da od subote nije bio na farmi, jer se plaši da ode, ali je dodao da veruje u pravosudni sistem i u policiju da će ovaj slučaj biti rešen brzo i efikasno u duhu zakona. "Pitam se kako može čovek u sedmoj deceniji koji je već 15 godina pod lekovima i dva puta godišnje ide u Sremsku Kamenicu na Institut da bude pretnja momcima od 35 godina, nabildovanim i za glavu višim od mene. Ako su oni bili ugroženi, kao što tvrde, logično je pitanje zašto oni nisu zvali policiju, nego sam to učinio ja", pita se on.

Đukić je ranije rekao da braća Dronjak već četiri meseca ne plaćaju ni zakup ni struju, na šta im je skrenuo pažnju kada je obišao farmu, a oni su ga nakon toga napali -  davili su ga, oteli mobilni telefon i udarili nekoliko puta. Dodao je da je trebalo da mu plaćaju zakup, ne u novcu, već u pilićima, ali nisu poštovali dogovor.

Stevan i Nemanja Dronjak su ranije ove navode negirali u izjavi za Betu, tvrdeći da je Đukić, uz pretnju plastičnim pištoljem i bez povoda, pokušao da ih izbaci sa farme. Prema njihovim rečima, oni su Đukiću sve uredno platili "u kešu", ali nijedan ugovor o tome ne postoji, a kako su dodali, dat je i novac za renoviranje objekta. Đukić je rekao da je tačno da je poneo "dečiji plastični pištolj" jer te osobe već mesec dana prete smrću njemu i njegovoj porodici. (Suzana Stojićević)

  • zeks

    24.04.2015 14:51
    Prevaranti
    Braca Dronjak jesu prevaranti jer i meni nisu ispaltili platu a kad sam otisao kod njih kuci da trazim svoje pare ja sam dobio batine .al ne zbog toga sto sam traazio svoje pare vec zbog toga sto sam se obratio osobi iz politike SPS a sa koji9 ma su oni piovezani jer imaju opstinski odbor pored same svoje kapije
  • ovdasnji

    15.01.2015 08:09
    @Pista 021 - nedjo
    zna,ali ne sme da ode tamo !
  • janko

    15.01.2015 07:23
    @crno-crno-najcrnji
    tipicno za dodjose, zeme, jarane, patriJote

    uzmi (otmi) sve sto ti VOJVODINA pruza

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.