Odlažu otpad na asfalt u centru Novog Sada jer nema kontejnera

Stanovnici ulica Petra Drapšina i Vase Pelagića u širem centru Novog Sada odlažu smeće na asfalt jer nemaju nijednu kantu za smeće.
Stanovnici ulica Petra Drapšina i Vase Pelagića u širem centru Novog Sada odlažu smeće na asfalt jer nemaju dovoljan broj kontejnera, kao nijednu kantu za smeće.

Duž unutrašnje strane Petra Drapšina ne postoji nijedan kontejner, osim nekolicine u okviru dvorišta dve zgrade. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani iz ove ulice, radnici "Čistoće" drže kapiju dvorišta zatvorenu, te ne mogu da se koriste kontejnerima kada imaju potrebe za to, a ni ti kontejneri svakako nisu dovoljni za potrebe svih građana ovog dela grada.

"Ujutru dođu iz Čistoće i isprazne kontejnere, ali ostave zatvoreno dvorište i ne možemo da priđemo. Neki iz ove ulice čak ostavljaju ispred zgrade ili na travnjaku, a ostali nose kese sa smećem u susednu ulicu. Iz nekog razloga, radnici Čistoće ovde ne zalaze, što se vidi i po stanju u kojem su nam kontejneri u narednoj ulici", kaže za 021 Novosađanin Stanislav Rijački.

Prvi kontejneri nalaze se na kraju ulice Vase Pelagića i u očajnom su stanju. Takođe, u Petra Drapšina kontejneri su postavljeni tek na izlazu na Trg mladenaca i Poštansku ulicu.

Uprkos pokušajima da stupimo u kontakt sa nadležnima u JKP "Čistoća", kao i do sada, naišli smo na spuštanje slušalica, nejavljanje na telefon, prazne kancelarije i neuzvraćene mejlove.

Podsetimo, problemi sa kontejnerima i divljim deponijama postoje u nekoliko novosadskih kvartova. Osim što (neodgovorni) građani odlažu smeće van kontejnera, pojedinci ih i pale i guraju van mesta predviđenih za odlaganje otpada. "Čistoća" je nedavno apelovala na Novosađane da sav otpad odlažu isključivo u kante i kontejnere. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • goran

    08.05.2015 06:01
    komunalci
    Nista lakse nego za sve okriviti komunalce-cistocu . A sta reci za coveka koji je stao na Somborskom bulevaru i iz djipa izbacio 6 vreca suta u vec polomljeni kontejner . Ili za one koji pored kontejnera ostave delove namestaja , tepihe ....
    Zivim na Telepu i redovno se u najavljene dane odnosi bastenski otpad ali ni to nije dovoljno da pojedinci iznesu otpad kad njima odgovara i ostave na ulici .
    Mi smo se izborili (mislim na celu ulicu u kojoj stanujem ) i kontejnere zamenuli sa kantama . U cistoci su bili vise nego ljubazni i istog dana smo dobili bezplatno kante . Sa kontejnerima smo imali deponiju u ulici (svako je tu donosio i ostavljao sta je htio ) , a sada imamo cistu ulicu .
    Bilo bi jos efikasnije da cistoca (kao sto se radi u mnogim zemljama Evrope ) uvede selektovanje otpada . Da imamo kantu za papir i plastiku i kantu za staklo ,pored vec postojecih kanti .
    Samo od nas samih zavisi u kakvom cemo gradu ziveti jer grad cine ljudi .
  • 22.01.2015 14:34
    Mene bi sigurno dosta ljutilo da nemam kontejtner na 50 m gde stoji, ali da ga nema i do sledeceg kvarta, stvarno ne mogu ni u najludjim mislima da zamislim da svoju kesu s djubretom jednostavno spustim na ulicu i odem. Mislim da bi mi otpala ruka s kesom. E to je nesto dragi moji sto vam se usadi (ili ne usadi) duboko u vase bice jos od malih nogu, i to cini kulturu jedne osobe. Zato smo mi ovdasnji besni, jer su nekad sve komsije bile takve, a ulice ciste, a sad se doselili neki novi kojima nije problem da samo spuste. I da, moje limanske komsije iz prizemlja, sto svaki dan dole pored lifta izbacite po jednu kesu djubreta da ceka jutro da je neko odnese u prolazu, bice vam jedan od sledecih dana prosuto po pragu i razmazano po vratima. Ima i drugih nacina ucenja, kad vas kod kuce nisu naucili gde je djubretu mesto.
  • Djura

    22.01.2015 14:10
    Definitivno u Novom Sadu nije vladao veci komunalni nered kao poslednjih godinu-dve. Smeca ima na sve strane, samo zadji u neku sporednu ulicu... Kada vidim celu zelenu povrsinu koja nije razrovana automobilskim gumama odem pa proslavim ko covek. Samo je jos na glavu ostalo da mi zalepe plakat verga, dva galeba, paradiza i ostalih, isti dizajn, ista ekipa stampa i lepi vec 7-8 meseci, al eto... nemoguce je to resiti... Komunalci samo kafice zatvaraju jer tu jos moze i neki mito da se primi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.