Iz podzemnog kontejnera na Limanu čistači izvukli čoveka

Radnici "Čistoće" su na Limanu u vreći sa otpadom izvukli čoveka koji je u kontejneru sakupljao plastične flaše.

Radnici "Čistoće" su na Limanu u vreći sa otpadom izvukli čoveka koji je u kontejneru sakupljao plastične flaše.

Kako objašnjava jedan od radnika koji je bio prisutan, kada su izvukli vreću iz kontejnera primetili su da se trese. "Pomislio sam da je to od vibracija kamiona. Ponekad se događa da mačka uskoči u kontejner, ali kada smo začuli glas koji je dozivao u pomoć, nismo mogli da poverujemo da se među stotinama kilograma otpada nalazi čovek", priča on.

Ispostavilo se da je čovek ušao u kontejner da bi sakupljao PET ambalažu, a kamion je naišao u nezgodnom momentu. Prema iskustvima radnika "Čistoće", sakupljači sekundarnih sirovina rade u paru. Jedan se spusti u kontejner, a drugi čuva stražu i pomaže mu da izađe napolje. U ovom slučaju je partner, ugledavši kamion "Čistoće", pobegao, ostavljajući prijatelja duboko u smeću, prenosi "Blic".

"Mogao je biti ozbiljno povređen da smo ga istresli u kamion sa otpadom. Da je kojim slučajem ostao zatvoren u kontejneru, verujem da bi se ugušio", priča radnik.

Pojedini sakupljači PET otpada patentirali su "pecaljke" kojima preturaju po podzemnim kontejnerima. Kukom koja je prikačena na kanap i dugačak štap izvlače plastične flaše.

  • gagans

    22.01.2015 13:17
    grad Novi Sad
    Pošto imamo divnu gradsku vlast, poštenu i dobru verovatno će učiniti nešto za te ljude koji kopaju po kantama, recimo redovno školovanje, pa posao neki da jadnički ne moraju kopati po kontejneru...UČINITE NEŠTO SA TOM RECIKLAŽOM PLASTIČNIH FLAŠA.... dobra draga gradska vlast
  • zealot

    21.01.2015 23:44
    @Anonimus - @zealot
    Anonimni pišče, trudi se da ne stavljaš svoje reči u tuđe misli.
    Niti sam spomenuo ljude koji nemaju šta da jedu, niti sam pomenuo da je JKP cveće sveta.
    Pišem o onome što je istina.
    Ljudi kopaju, a ostavljaju izvađeno smeće van kontejnera.
    Stanari ostavljaju smeće vani da ga kerovi razvlače po ulicama.
    Zaraze se tako šire, dragi pišče, a i stavljanjem "mišljenja" u tuđe tekstove. Zato razmisli prvo pre kritike koju si zasnovao na svom pogrešnom shvatanju, pogledaj drugu stranu medalje.

    Što se tiče krađe, jeste ista, ali kad bi JKP krenuo da reciklima kao moderni gradovi, gde bi nam bio kraj poslovima.

    Ekologija i reciklaža zarad iste su budućnost.
  • Zoran021

    21.01.2015 22:37
    sakupljači
    Sakupljačisu dilu sa firmama za reciklažu.Ima jedna napuštena kućica gde žive Romi koji sakupljaju otpad na uglu bulevara J.Tomića i tamo redovno dolazi kamion koji skuplja pet ambalažu za reciklažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.