Koncert "Fanfare za Evropu" u ponedeljak na Tvrđavi i Trgu slobode

Koncert "Fanfare za Evropu - dobrodošli u Novi Sad" perkusionista izvođača na limenim duvačkim instrumentima sa Akademije u umetnosti, održaće se u ponedeljak, 23. maja kod Sahat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Trgu slobode.

Nastup na Tvrđavi održaće se u 17 časova, a na Trgu u 18:30 časova.

Nastup organizuje Akademija umetnosti, pod umetničkim rukovodstvom profesora Nebojše Jovana Živkovića.  

Specijalni gost na instrumentu "marching snare drum" (pokretni/noseći bubanj) je prof. Džon Vuton iz SAD-a.

Posle nastupa na Evrosongu 2015. u Beču i u bečkoj gradskoj kući, u Novom Sadu će biti izvedeno delo "Fanfare" N.J. Živkovića.

Master drummer-bubnjar Džon Vuton (prof. na Univerzitetu u Mizuriju, SAD demonstriraće svoje veštine na dobošu za marširanje.

Sa Tvrđave, okrenuti prema gradu, 12 limenih duvačkih instrumenata (poput fanfara) uz pratnju perkusija najavljuju ujedno i seriju događaja, koji su vezani za kandidaturu Grada za evropsku prestonicu kulture.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".