"Salon i dani arhitekture" od danas na Železničkoj stanici

Manifestacija "Salon i dani arhitekture Novi Sad", 20. po redu, počeće u petak, 3. juna u 19 časova na Železničkoj stanici.

Na izložbi Salona biće prikazano oko 140 radova iz sedam kategorija koji su pristigli iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije.

Žiri Salona čine: Idis Turato (Rijeka), Ana Džokić (Beograd/Roterdam), Marc Neelen (Beograd Roterdam), Gorzdana Šišović (Beograd) i Eugen Pănescu (Kluž).

U toku trajanja izložbe Salona, koja je otvorena do 12. juna, održaće se niz predavanja i panel-diskusija u prostorijama Železničke stanice. Tako će u subotu, 4. juna, predavanja o svojim praksama održati arhitekti Grozdana Šišović i Dejan Milanović (10h), Idis Turato (11:15h) i Eugen Pănescu (12:30h), a u nedelju, 5. juna, Ana Džokić i Marc Neelen (11h).

U nedelju, 5. juna, u 10h će biti organizovano vođenje kroz zgradu Železničke stanice. Ova zgrada je odabrana kao mesto održavanja manifestacije sa namerom da se otvori šira javna rasprava o budućnosti stanice kao zajedničkog dobra.

Istog dana u 12:30h će na stanici biti održana panel diskusija o odnosu struke, sredine i arhitektonskih manifestacija, a učestvuju: Ljiljana Miletić Abramović (Muzej primenjene umetnosti/Salon arhitekture Beograd), Danica Jovović Prodanović (BINA - Beogradska internacionalna nedelja arhitekture), Ivan Rašković (DAB /Arhitektonski fakultet Beograd), Slobodan Jović (DaNS).

U prostorijama DaNS-a biće organizovana promocija knjige "Motel Trogir: Nije uvijek budućnost ono što dolazi" (4. jun u 19h), kao i predstavljanje Arhitektonske komore Rumunije iz Temišvara – OAR Timiš (5. jun u 19h).

U DaNS-u će takođe biti održano predavanje "Nove tehnologije i arhitektonska prezentacija" u organizaciji novosadske firme Case 3D.

Manifestaciju organizuje Društvo arhitekata Novog Sada, a manifestaciju su podržali Inženjerska komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

  • /

    03.06.2016 09:57
    /
    bas reprezentativan prostor-za medalju onog kontraverznoog konkursa za biranje monstruma.
    ako je obrazlozenje za rusenje starih gradjevina njihova oronulost zbog nebrige-srusite i ovu stanicu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič