Opera "Travijata" 7. i 10. juna u SNP-u

Opera "Travijata" biće izvedena u utorak, 7. juna i petak, 10. juna na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.

Opera u četiri čina Travijata Đuzepa Verdija, po libretu Frančeska M. Pjavea, a prema romanu Dama s kamelijama Aleksandra Dime Sina, biće izvedena oba dana u 19 časova.

Operu je, na osnovu režije Mladena Sabljića, obnovio Voja Soldatović, dirigovaće maestro Aleksandar Kojić, a operu izvode solisti SNP-a: Danijela Jovanović kao Violeta Valeri, Jelena Končar kao Flora, Aleksandar Saša Petrović kao Alfred Žermon, Vasa Stajkić kao Žorž Žermon, Igor Ksionžik kao Gaston, Ivan Dajić, kao gost u ulozi Barona Dufola, Željko R. Andrić kao Markiz D'Obinji, Goran Krneta kao Doktor Grenvil, Branislav Cvijić kao Đuzepe.

Učestvuju: Jovan Pejić (Florin sluga), Hor, Orkestar i baletski igrači SNP-a. Koncertmajstor je Vladimir Ćuković, raskošnu scenografiju su sačinili Dorijan Sokolić i Mileta Leskovac, kostime Ružica Nenadović Sokolić, Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, asistent reditelja Katarina Mateović Tasić, a koreograf je Vladimir Logunov.

Travijata, koja će se izvesti u utorak 7. juna, biće posvećena, operskoj divi SNP-a Zdenki Nikolić (1922 - 2014), čuvenoj po ulozi "Violete Valeri". Pripremljen je i prigodan programski materijal kojim će se obeležiti sećanje na Zdenku Nikolić.

Ulaznice za oba izvođenja se mogu kupiti po važećem popustu za jun mesec.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič