Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na otvaranju Novosadskog muzičkog leta

Ovogodišnji letnji ciklus koncerata, u organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, biće otvoren 29. jula koncertom fantastičnog gitarskog dua.
Ove godine, dvojica vrhunskih muzičara obeležavaju 20 godina uspešne saradnje o čemu svedoče njihovi brojni zajednički koncerti širom sveta, kao i proslavljeni tonski zapisi među kojima su "Krushevo", "Treta majka", "Live in Belgrade" i "Live in Zagreb". U nizu koncerata koje posvećuju značajnoj godišnjici, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić nastupiće i pred novosadskom publikom.
 
Tokom "Novosadskog muzičkog leta", sve do 20. avgusta, Novosađane očekuju zanimljivi i kvalitetni koncerti koje će izvoditi umetnici iz Srbije, Hrvatske, Francuske, Belgije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i Argentine.
 
"Matija svira Arsena" naziv je programa koji će za Novosađane prirediti džez pijanista Matija Dedić (5. avgust). Pesme s istoimenog albuma – nagrađenog sa čak 4 nagrade "Porin" ove godine, osetljivo su muzičko putovanje koje je Matija posvetio pesmama svog oca – jednog od najuticajnijih hrvatskih kompozitora, kantautora, književnika i slikara – Arsena Dedića.
 
Kvartet "Tango Jazz" iz Argentine, koji prema rečima slavnog harmonikaša Rišara Galijana pravi savršenu fuziju tanga i džeza (12. avgust), kao i trio slavnog "gypsy jazz" gitariste Stokela Rozenberga (17. avgust), su samo još neki u nizu vrsnih i uglednih međunarodnih ansambala koji će se predstaviti na Novosadskom muzičkom letu – ovoj  tradicionalnoj i uveliko prepoznatljivoj manifestaciji u našem gradu.
 
Predviđeno je da se gotovo svi programi održe u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, dok će u slučaju lošeg vremena koncerti biti izmešteni u Sinagogu.
 
Karte za ovaj program od danas su u prodaji i mogu se nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada – Katolička porta 2/2, radnim danima od 8 do 14 časova, kao i onlajn, na sajtu www.muzickaomladina.org.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič