Otvaranje prodajne izložbe Živka Grozdanića u Šok Zadruzi 1. novembra

Otvaranje prodajne izložbe Živka Grozdanića u Šok Zadruzi, održaće se u utorak 1. novembra u 19h.

Rad "Made in China" iz 2007. suočio je gledaoce sa univerzalno orijentisanim poljem simbola koji prikrivaju suštinsku konfrontaciju moći, želje i institucionalnih struktura u savremenim društvima. On je upotrebio bitne elemente kritičke i realističke figurativne, istovremeno medijske umetnosti da bi alegorijskim rebusima postavio pitanja o političkoj moći, seksualnosti i kulturalnim funkcijama ili konsekvencama religije/crkve i crkvenih materijalnih praksi koje žude da vladaju nad životom u postsocijalističkom, a to znači tranzicijskom društvu.

Nova serija ”20 nežnih crteža” postavljenih u Šok galeriji, nastavlja pomenutu seriju radova čije su podloge za crtanje odnosno intervenciju slučajno odabrani predmeti u kineskoj robnoj kući na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu. Grozdanić se i u ovoj seriji radova ponaša kao "alegorijanac", s tim što se ovaj put alegorijska igra prebacuje na teren kupovne moći građana Novog Sada, koji u kineskim radnjama kompenzuju nedostatak ekonomske moći, kupujući izobilje predmeta zavodljive estetike...

Izložba će biti otvorena do 11. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič