Koncert Đovanija di Domenika večeras u Zavodu za kulturu Vojvodine

Koncert "Novo u popularnoj muzici: Đovani di Domeniko" održaće se danas, 3. novembra, u Zavodu za kulturu Vojvodine.
Program će početi u 21 čas, a ulaz je slobodan.
 
Đovani di Domeniko je rođen u Rimu, 1977. godine. Veći deo svoje mladosti proveo je u Italiji i Africi, prisvajajući mnoštvo muzičkih uticaja iz folk tradicije, opere, klasike, džeza i panka, koji će kasnije oblikovati njegov izraz. U svojim dvadestim, Domeniko upisuje prestižni muzički konzervatorijum Santa Cecilia u Rimu na studijama kompozicije, i kasnije Kraljevski konzervatorijum u Hagu, pohađajući studije džez klavira. Osim komponovanjem i sviranjem, Domeniko se bavi snimanjem i produciranjem muzike. Uređuje i vodi izdavačku kuću Silent Water. Trenutno živi i radi u Hagu.
 
Na koncertu u Novom Sadu Domeniko će na klaviru i fender rhodesu izvesti novi materijal sa još uvek neimenovanog izdanja, elektro-akustičnog dela u kome se ističe njegovo kompozitorsko umeće, kao i skriveni pop senzibilitet. Za ovo delo je Domeniko izdvojio pet godina, upuštajući se u potragu za mogućim zvučnim i aranžerskim modalitetima početnih ideja i koristeći studio kao dodatno sredstvo izraza. Po rečima autora, proces je bio toliko zaokupljujuć da je zahtevao odluku da se stane, jer je postojao rizik da se nastavi u nedogled. Kao rezultat, pred nama je kaleidoskopsko muzičko delo koje se sastoji od šest tema koje su harmonski, ritmički i teksturno fluidno povezane, često brišući jasne obrise između širokog spektra akustične i elektronske instrumentacije.
 
U okviru ovog rezidencijalnog programa, Domeniko će voditi i muzičku radionicu "Listen/Silent" u okviru koje će učesnici biti upoznati sa konceptualnim pristupom stvaranju "slušaj/tiho" koji ima za cilj da kreira "orkestar namera". Rezultati ove muzičke radionice predstaviće se publici javnim nastupom učesnika, 6. novembra u Omladinskom centru CK13.
  • kazi ,,ladja,,

    03.11.2018 13:12
    Taj zavod postoji? Mogao bi i da radi nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič