Počinje Novosadsko proleće, bogat program i veliki broj izlagača na Spensu

Manifestacija "Novosadsko proleće" počinje danas, 21. marta, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.
Tokom tri dana manifestacije, do 23. marta, predstaviće se veliki broj izlagača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno-bezbedne hrane i starih i umetničkih zanata.
 
Idući u susret velikom jubileju - 30 godina manifestacije, uveli su izmene, a zadržali stari šmek i staru lokaciju - prvi sprat Spensa.
 
Tokom trajanja manifestacije, Pokret gorana će obeležiti datume važne za zaštitu životne sredine: 21. mart - Svetski dan šuma, Dan Pokreta gorana i početak proleća - u saradnji sa JP "Vojvodinašume" i 22. mart - Svetski dan voda - u saradnji sa JVP "Vode Vojvodine".
 
"Ove godine manifestaciju 29. "Novosadsko proleće" ćemo obeležiti kroz stručno i javno predavanje "Biljne invazije i Novi Sad" i kviz za srednjoškolce "Invazija znanja". Cilj predavanja je predstavljanje novih platformi za praćenje invazivnih vrsta koje uključuju i građane i građanke. Pored ovog predavanja, akcenat stavljamo na stručni skup za nastavnike osnovnih škola na aktuelnu temu "Prednosti i izazovi projektne nastave u obrazovanju za održivi razvoj", navode organizatori.
 
Za ljubitelje vojvođanske tradicije, kulture i običaja življenja spremili su različite turističke i gastronomske ponude vojvođanskih salaša, kroz "Salašarski dan" i televizijski serijal "Salaši za Vas". Za 29 godina postojanja manifestacije, organizuju goransku nagradnu igru i podeliće 29 poklona za posetioce manifestacije.  
  • Vlada

    21.03.2019 10:15
    @milla
    Za Vašu informaciju pored pokretnih stepenica se nalazi lift. Što znači da 3 godine niste ušli u SPENS
  • Milla

    21.03.2019 09:33
    Kako se tu popeti sa detetom u kolicima?! Zabranjeno npokretnim stepenicama. Ako rade, uopšte.
  • Vanja

    21.03.2019 08:08
    Idem redovno, vodim decu. Slabije kupujem jer su na svim tim cvetnim manifestacijama cene više nego npr. u Bašti, Plantland-u, Futoškoj pijacu, i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".