Izložba o Savi Tekeliji u Muzeju Vojvodine

Tokom novembra, u Muzeju Vojvodine biće organizovano nekoliko programa inspirisanih Rumunijom, koji su rezultat partnerskih odnosa Muzeja Vojvodine i Ambasade Rumunije.

U utorak, 16. novembra, u 13 sati, u Malom izložbenom salonu Muzeja Vojvodine (Dunavska 35) biće otvorena izložba "Sava Tekelija (1761 1842)".

Autorke izložbe su muzejske savetnice Ljubica Otić i Milkica Popović.
 
Izložba je pripremljena povodom obeležavanja 260 godina od rođenja Save Tekelije, sa namerom da od sledeće godine postane deo novih prostorija Saveza Srba u Rumuniji, u Aradu, kada će se obeležiti još jedan jubilej - 180 godina od smrti Save Tekelije.
 
Do kraja novembra, u sklopu programa Inspirisani Rumunijom, biće organizovano i predavanje muzejske savetnice mr Katarine Radisavljević "Rumunski tradicionalni tekstil na stalnoj postavci Muzeja Vojvodine" i dva dečija programa na temu Razglednica iz Rumunije i Ko se boji Drakule još tri za groš, tri za groš...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič