Predavanje o nazivima za daleke pretke i potomoke u Ogranku SANU

Predavanje "Od belog orla do belih pčela" dr Marte Bjeletić održaće se u večeras u Ogranku SANU u Novom Sadu, u Platoneumu.
Predavanje o nazivima za daleke pretke i potomoke u Ogranku SANU
Foto: 021.rs

Na predavanju će Marta Bjeletić sa Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti govoriti o nazivima za daleke pretke i potomke.

Marta Bjeletić se bavi srpskom i slovenskom etimologijom, posebno proučavanjem terminologije srodstva, problemima ekspresivne tvorbe i osvetljavanje porekla reči sa etnolingvističkog aspekta. 

Objavila je više od 100 naslova u domaćim i stranim časopisima i tematskim zbornicima, a učestvovala je na preko 30 naučnih skupova u zemlji i inostranstvu. 
 
Prisustvo će biti omogućeno ograničenom broju lica, u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama, zbog čega organizatori mole da se dolazak najavi na broj 021 6623 654.
 
Predavanje će početi u 18 časova.
  • 002211

    09.12.2021 08:41
    @KirkaYU, super, dolazim i ja s sajkatavom. :))
  • KirkaYU

    08.12.2021 12:43
    ---
    Dolazim sa sukurdačom na predavanje. Kurajber neće da rizikuje (plaši se korone) a askurđel je otišao na kraj sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič