Poznati operski pevač Željko Lučić u septembru u ulozi Rigoleta u SNP-u

Poznati operski pevač Željko Lučić će ovog septembra pevati u Verdijevom "Rigoletu" Srpskog narodnog pozorišta koji će biti izveden 7. septembra u Novom Sadu, kao i 10. septembra u Beogradu.
Lučić će biti u glavnoj ulozi Rigoleta, a jedan je od najcenjenijih baritona koga nazivaju "verdijanskim" jer su ga uloge u Verdijevim operama proslavile. 
U operi se radi o jednoj celoj palati u Mantovi u vreme manirizma, oko 1500. godine, čiji su dvorjani predvođeni vojvodom od Mantove koji je u neprestanoj potrazi za moći, novcem i lepotom. Ipak, junak ove priče je Rigoleto dvorska luda, grbavac, ali i brižan otac čija je kćerka, lepa Đilda žrtva fatalne tragedije.
Posebno prepoznatljiv po izvođenju Verdijevih opera, Željko Lučić je svoj profesionalni operski debi imao 1993. godine, kao Silvio u Leonkavalovim Pajacima u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.
 
"Željko Lučić je svoje prve operske korake napravio upravo u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu pre više od 20 godina. Bariton svetskog renomea sada se vraća u srpsku Atinu i velika nam je čast što ćemo ugostiti jednog od najboljih baritona na svetu", kaže upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.
 
Godine 1998. godine Lučić se pridružio spisku glavnih umetnika Frankfurtske opere, gde je pevao širok repertoar, ali je slavu stekao kao verdijanski bariton. 

Pevao je na mnogim scenama u svetu, među njima i velike uloge u četiri najprestižnije operske kuće – njujorškom Metropolitenu, Milanskoj skali, Bečkoj operi i Kraljevskoj operi u Londonu. Međutim, njegovi nastupi u Srbiji su izuzetno retki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič