Festival gastronomije "Ukusi Vojvodine" ovog vikenda u Limanskom parku

Šesti po redu festival gastronomije "Ukusi Vojvodine" održaće se u subotu i nedelju, 10. i 11. septembra, u Limanskom parku.
Festival gastronomije "Ukusi Vojvodine" ovog vikenda u Limanskom parku
Foto: 021.rs
Festival počinje prepoznatljivim džez zvucima Aleksandar Dujin Orkestra, a zatim nas očekuju i tamburice. Selekcija mladih tamburaša orkestra Vila će ovogodišnjem izdanju "Ukusa Vojvodine", a tokom dva dana festivala će nastupati i Ceca Palada, vokalna solistkinja Bojana Lazić, gudački orkestar Danube i brojni drugi.
Kao i prethodnih godina, posetioce na jednom mestu očekuju kvalitetni domaći proizvodi, omiljena vojvođanska jela, ali i dobra zabava za celu porodicu.
Organizatori najavljuju više od 120 izlagača, koji će se predstaviti svojom raznovrsnom ponudom.
 
Posetioci će imati priliku da kupe kravlje i kozje sireve, prave vojvođanske slaninice, kulene i kobasice različitih receptura, domaće zimnice, meda, proizvode od leblebije, bundeve, različite namaze i ulja i još mnogo iznenađenja. Sladokusce očekuje i dobra domaća kuhinja.
 
Kao i do sada, predstaviće se pojedinačna poljoprivredna gazdinstava i male preduzetničke radnje, restorani, udruženja žena iz cele Vojvodine, lokalne akcione grupe i turistička udruženja.
 
Turističke organizacije Bačke Palanke, Sremskih Karlovaca i Žablja predstaviće svoju gastro i vinsku ponudu, a Novi Sad će nastupiti sa proizvođačima poznate begečke šargarepe, organskom proizvodnjom i fruškogorskim medom, ali i sa vinima Novosadskog vinskog puta.  
 
Posetioci će moći da učestvuju i u kulinarskim radionicama, kao i u radionicama o proizvodnji kraft piva. U Dečjem sokaku najmlađe posetioce očekuje mnogo lepih tadicionalnih igara, takmičenja, a radionice su ove godine u plavoj boji, jer su šljive glavna tema u oba dana. 

Festival će tokom vikenda biti od 12 do 20 časova, a ulaz je besplatan.

  • Pmila ns

    11.09.2022 08:41
    Bila...
    Odlicno je bilo oko 2 sam otisla, kupila sta sam htela, sela na balu slame, slusala Dujina i ekipu, tamburase...Srela neke prijatelje i bas lep provod. Decice puno, uzivali su u svemu, doslo je dosta ljudi i bilo mi je drago. Ipak je bio lep dan:)))
  • Pmila ns

    10.09.2022 12:23
    Steta
    Steta je zbog ovog danasnjeg loseg vremena, drugarica i ja nismo propustili ni jednu do sada. Videcemo sutra...
  • GURU NS

    10.09.2022 00:06
    NJAM NJAM
    Prava manifestacija na pravom mestu u pravo vreme....
    Vojvodino, Novi Sade...eto nas....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti