Konferencija "Remix Comix - Strip, nasleđe i savremena umetnost" od 28. oktobra u Distriktu

Konferencija "Remix Comix - Strip, nasleđe i savremena umetnost" održaće se od 28. do 30. oktobra u Distriktu u Novom Sadu.
Na konferenciji će gostovati 17 predavača i voditelja radionica iz zemlje i inostranstva.
Ovaj događaj s dešava u okviru međunarodnog projekta Remix Comix i programa "Comics City Project", a koji je deo programskog luka "Druga?Evropa".
U petak, 28. oktobra konferenciju otvara austrijska strip autorka Uli Lust koja će održati predavanje pod nazivom "Dokumentarno izveštavanje i vizuelno novinarstvo. Prave životne priče".
 
U subotu, 29. oktobra, održaće se seminar "Sećanje kroz strip: Spiegelman, Nakazava, Satrapi" koji će držati naučni istraživači sa Lieden univerziteta iz Holandije Jasko Horsman i Matia Piters. Oni će sa publikom razgovarati o tome kako su kako su traume evropske i svetske istorije predstavljene kroz formu stripa.
 
Potom će se isti dan održati i interaktivni seminar "Reprezentacija kroz strip" koji drži pesnik i umetnički kritičar Kanan Marašligilijem iz Amsterdama, koji će govoriti o tome kako kroz formu stripa umetnici i pisci uspeli da se izraze i iznesu svoja iskustva i stavove.
 
Poslednjeg dana manifestacije će biti održana prezentacija "Walhalla belgijskog stripa", tokom koje će urednik stripova Roel Denen iz Belgije govoriti o belgijskim novitetima u svetu stripa.
 
Seminar "Stripovi u muzejima" vodiće Barbara Egert iz Next Comics Festivala iz Linca u Austriji, a tokom ovog seminara učesnici će diskutovati na temu kako je moguće primeniti iskustvo strip stvaralaštva u muzejskoj praksi. 
 
David Šilter iz letonskog Festivala Kuš! istog dana održaće prezentaciju "Strip i savremena
umetnost u (fan)zinima". Tokom ove prezentacije David će podeliti svoja iskustva i predstaviti festival, kao i njegovu prošlost i budućnost.
 
Prezentaciju "Stripovi u javnom prostoru" će voditi Akinori Oiši, multimedijalni umetnik i illustrator iz Japana - ovaj svetski poznat umetnik će objasniti šta je ideja njegovog projekta "Crteži na prozoru" kojeg je realizovao u Novom Sadu.
Tokom konferencije će se održati i nekoliko radionica, a konferencija će biti završena crtačkim okršajem na kom će se učesnici takmičiti ko će nacrtati najbrži, najsmešniji ili najbizarniji strip, mini strip ili crtež.
 
Za više informacija o događaju pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič