Muzički festival "Pocket Globe" od 10. do 13. novembra na tri lokacije u gradu

Prvo izdanje svetskog muzičkog festivala "Pocket Globe" biće održano na tri lokacije u Novom Sadu od 10. do 13. novembra.
Ova manifestacija je sastavni deo programskog luka "Druga Evropa" Evropske prestonice kulture, a organizuje ga Udruženje "Ring Ring", u saradnji sa Muzičkim informativnim centrom Srbije.
Predstavlja produžetak istoimenog ciklusa "world music" koncerata koji su održavani u Kulturnoj stanici Eđšeg od 2019. godine, a sastoji se od šest koncerata u tri predavanja.
Tokom tri koncertne večeri koje će se održati u Novosadskoj sinagogi i Pozorištu mladih, nastupiće brojni muzičari kako iz regiona, tako i iz Maroka, Francuske, Turske, Irana i Kipra.
 
Festival će otvoriti projekat "Singer of Tales" Damira Imamovića, dok će sledeći dan publika moću uživo da sluša i marokansko-francuski bend Bab L' Bluz i kiparski trio Monsieur Doumani.
 
Muzički deo festivala će zaokružiti iranski muzičar Kajhan Kalor, a na sceni će mu se pridružiti još jedan umetnik i svirač na baglami Erdal Erzidžan.
 
Pored ovih premijernih koncerata, nastupiće i novosadski New Ritual Ensemble Borisa Kovača prvog dana festivala, kao i beogradski bend Shira utfila koji ove godine obeležava 22 godine postojanja.
 
Pored koncertnog dela, održaće se i dva predavanja "Muzika etničke grupe Gnava i mesto žena  u muzici Maroka" i "Saz u Sarajevu" u Pozorištu mladih, kao i "Muzika Irana, principi i improvizacija" u Kulturnoj stanici Svilara.
Ulaz na sva predavanja je besplatan, dok je cena ulaznica za svako koncertno veče 800 dinara u pretprodaji, a na dan koncerata 1000 dinara.
 
Za detaljan program festivala pogledajte OVDE

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".